Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Declarația lui Rangnick după victoria în fața lui Crystal Palace. Ce tactică a folosit interimarul lui United

Eurosport
DeEurosport

Publicat 06/12/2021 la 14:52 GMT+2

Ralf Rangnick a debutat cu victorie pe banca lui Manchester United, după ce trupa sa a învins-o pe Crystal Palace grație golului lui Fred. Tehnicianul neamț a vorbit la finalul partidei despre sistemul de joc folosit și cum a ales să exploateze jucătorii din compartimentul ofensiv.

Ralf Rangnick und Cristiano Ronaldo

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Andrei Nicolae
Fanii 'diavolilor roșii' au avut duminică numeroase motive de bucurie, unul dintre ele fiind generat, evident, de victoria de pe Old Trafford, iar celelalte create de prestația oferită de elevii lui Rangnick. Stilul de joc pe care interimarul echipei vrea să îl implementeze s-a simțit încă din primele minute.
Ralf Rangnick a folosit o formație inedită pentru primul său meci pe banca noii sale echipe, și anume 4-2-2-2. Acest sistem de joc le-a permis jucătorilor să se afle în presing în mare parte din prima repriză, ca mai apoi să cedeze teren în a doua parte a jocului din cauza oboselii.
În ciuda scăderii ritmului de joc pe parcursul partidei, suporterii au apreciat atenția la detalii de care a dat dovadă antrenorul de 63 de ani, care a explicat la finalul partidei de ce a ales sistemul de joc respectiv:
"Pentru mine, întrebarea a fost cum să facem presing la omul cu minge, cum să obținem controlul. Așa că am decis să joc 4-2-2-2 cu doi atacanți, nu doar Cristiano în față, ci împreună cu Marcus Rashford, ca să profităm de viteză pe mingile verticale", a spus Rangnick, citat de utdreport, pagina de twitter responsabilă cu știri legate de trupa din Manchester.
Citește și:

De ce i-a folosit Rangnick pe Sancho și Fernandes la mijlocul terenului

Rangnick a apreciat eforturile elevilor săi de a se adapta la un stil de joc complet nou. De asemenea, fostul tehnician al celor de la Leipzig a explicat cum i-a folosit pe Jaden Sancho și pe Bruno Fernandes la mijlocul terenului:
"În același timp, cu Jaden și Bruno în poziția de număr 10, pentru restul jucătorilor era aceeași tactică. Am creat suficient spațiu pentru Bruno și Jaden în aceste poziții de decari, pentru a le permite fundașilor laterali să urce și să ceară mingea în bandă.
Bruno Fernades și Jadon Sancho au jucat aproape pe post de aripă defensivă. Mai ales în prima repriză, Alex Telles și Diogo Dalot au făcut foarte bine faza ofensivă și de aceea am ales să joc 4-2-2-2. Sunt un mare fan al oricărui jucător care joacă pe cel mai bun post al său", a adăugat Rangnick.
Ralf Rangnick își continuă aventura sa la United cu meciul din ultima etapă a grupelor Champions League, programat miercuri, de la ora 22:00, în compania celor de la Young Boys Berna, unde neamțul speră să creeze un lanț de victorii la cârma noii sale echipe.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Program transmisiuni Premier League, etapa 15
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo