Clubul Chelsea se pregătește să intre într-o nouă eră, după ce a fost proprietatea oligarhului rus Roman Abramovich în ultimii 19 ani. În plin proces de vânzare a clubului, în mass-media din Anglia, în mod special, se fac multe speculații referitoare la acest subiect. Inclusiv faptul că proprietarul ar fi majorat prețul de vânzare al clubului în ultimul moment.
Pentru a clarifica anumite aspecte, Abramovich – sancționat de autoritățile britanice – a dorit să facă anumite precizări și a făcut acest lucru prin intermediul site-ului oficial al clubului Chelsea.
Potrivit unor informații, Abramovich ar putea insista ca împrumutul său de 1,6 miliarde de lire sterline să fie rambursat, ceea ce ar putea pune în pericol întregul proces de vânzare al clubului din Premier League.
Premier League
Cristiano Ronaldo vrea să plece de la United! Vrea trofee, iar pe Old Trafford bate vântul de 5 ani!
ACUM 43 MINUTE

Declarație în numele lui Roman Abramovich despre Chelsea

"În urma speculațiilor din mass-media în legătură cu vânzarea clubului Chelsea, dorim să clarificăm următoarele puncte...
În primul rând, intențiile domnului Abramovich în ceea ce privește donarea veniturilor din vânzarea clubului Chelsea către organizații de caritate nu s-au schimbat.
De la anunțul inițial, echipa domnului Abramovich a identificat reprezentanți înalți ai organismelor ONU și ai mari organizații caritabile globale care au fost însărcinați să formeze o fundație și să stabilească un plan pentru activitățile acesteia. Expertul independent principal a purtat conversații cu reprezentanții Guvernului, prezentând structura și planurile inițiale.
Domnul Abramovich nu a fost implicat în această activitate și a fost gestionată independent de experți cu ani de experiență în organizații umanitare.
În al doilea rând, domnul Abramovich nu a cerut să i se ramburseze niciun împrumut – astfel de sugestii sunt complet false – la fel ca sugestiile că domnul Abramovich a majorat prețul Clubului în ultimul moment. Ca parte a obiectivului domnului Abramovich de a găsi un custode bun pentru Chelsea FC, el a încurajat totuși fiecare ofertant pe parcursul acestui proces să se angajeze să investească în club, inclusiv în Academie, în echipa feminină, în reamenajarea necesară a stadionului, precum și menținerea activității la Fundația Chelsea.
În urma sancțiunilor și a altor restricții impuse domnului Abramovich de Regatul Unit, de când a anunțat că gruparea va fi vândută, împrumutul a devenit, de asemenea, supus sancțiunilor UE, necesitând aprobări suplimentare. Aceasta înseamnă că fondurile vor fi înghețate și vor fi supuse unei proceduri legale guvernate de autorități. Aceste fonduri sunt încă alocate Fundației. Guvernul este conștient de aceste restricții, precum și de implicațiile legale.
Pentru a fi clar, domnul Abramovich nu are acces sau control asupra acestor fonduri și nu va avea niciun acces sau control asupra acestor fonduri în urma vânzării. În ciuda circumstanțelor în schimbare de la anunțul său inițial, el rămâne hotărât să găsească un custode bun pentru Chelsea FC și să se asigure că încasările sunt destinate unor cauze bune", a semnat acest comunicat purtătorul de cuvânt al lui Roman Abramovich.
Premier League
Cristiano Ronaldo a cerut clubului Manchester United să-l lase să plece! Motivul portughezului
ACUM 16 ORE
Premier League
"Liverpool are dreptul de a trece peste structura salarială pentru legenda Mo Salah"
ACUM 18 ORE