Derby County, echipă din Championship (liga a doua din Anglia), a fost penalizată marţi cu alte nouă puncte pentru încălcarea regulilor financiare ale Ligii engleze de fotbal (EFL). Asta înseamnă o deducere totală de 21 de puncte, după ce clubul a intrat în administrație în luna septembrie, din cauza problemelor financiare.
Antrenată de Wayne Rooney, fostul căpitan al naţionalei Angliei şi al lui Manchester United, Derby este acum pe ultimul loc în Championship, cu -3 puncte, iar la finalul sezonului va retrograda aproape singur în divizia a treia, League One. După 17 etape din cele 46 în total, clubul este acum la o distanță de 18 puncte de salvarea de la retrogradare.
Premier League
Vedetele din Premier League vor să se renunțe la VAR!
02/10/2022 LA 07:47

Derby County a câștigat de două titluri în Anglia

Campioană a Angliei în 1972 şi 1975, Derby a fost sancţionată în septembrie cu 12 puncte. Apelul depus atunci de club împotriva acelei sancţiuni a fost respins.
În iunie, gruparea a fost amendată cu 100.000 de lire sterline de o comisie de disciplină independentă pentru nereguli contabile.
Clubul, deţinut de omul de afaceri englez Mel Morris, a primit înaintea noului sezon interdicţie de a face transferuri, din cauza salariilor neplătite ale jucătorilor. Astfel, Derby poate aduce doua fotbalişti liberi de contract, cu o limită strictă în privinţa salariilor.
Rooney a afirmat în septembrie că nu va pleca de la clubul care continuă să caute un nou proprietar. Echipa va întâlni duminică liderul Bournemouth şi va încerca să obţină prima sa victorie după nouă meciuri.
Mike Ashley, fostul proprietar al clubului Newcastle, s-a arătat interesat să cumpere Derby County, dar până în acest moment nu s-a întâmplat nimic concret în acest sens.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Sursa foto: Agerpres
Premier League
Erling Haaland, lăsat perplex de Guardiola! "E o nebunie, nu înțeleg cum e posibil așa ceva"
01/10/2022 LA 12:30
Premier League
Brazilianul Richarlison, explicațiile trecerii sale de la Everton la Tottenham!
17/09/2022 LA 09:47