Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Derby-ul nordului Londrei, Arsenal – Tottenham, a fost amânat!

Andrei Nicolae

Actualizat 15/01/2022 la 17:21 GMT+2

Premier League a aprobat cererea echipei Arsenal de a amâna derby-ul cu Tottenham din etapa a 22-a, programat duminică, de la ora 18:30, din cauza multiplelor absențe din lot. Gazdele ar fi avut cel puțin 12 absenți din prima echipă.

Gabriel Magalhaes controls the ball for Arsenal vs Tottenham, Emirates Stadium, London, September 26, 2021

Credit imagine: Getty Images

Arsenal – Tottenham este al doilea meci amânat în acest weekend în Premier League, după partida Burnley – Leicester. Derby-ul nordului Londrei, programat duminică, va fi reprogramat, după ce conducătorii ligii au acceptat cererea gazdelor.
Trupa condusă de Mikel Arteta a depus încă de vineri o cerere de amânare a jocului, având numeroase absențe din cauza accidentărilor, covid și jucători plecați la Cupa Africii pe Națiuni.

Derby-ul nordului Londrei, Arsenal – Tottenham, a fost amânat!

La cererea echipei Arsenal, Consiliul de Administrație al Premier League s-a reunit astăzi și a răspuns afirmativ la solicitarea "tunarilor"
"Întrucât Arsenal are mai puțini jucători decât numărul necesar pentru meci (13 jucători de câmp și un portar), Consiliul a acceptat cererea clubului", a anunțat Premier League.
"Liga își cere scuze pentru neplăcerile și perturbările cauzate suporterilor care ar fi asistat sau ar fi urmărit meciul. Suntem pe deplin conștienți că amânările dezamăgesc cluburile și fanii.
Liga își propune să ofere cât mai multă claritate, dar, din păcate, amânările trebuie făcute uneori în scurt timp, deoarece siguranța este prioritatea noastră. Acolo unde este posibil, Liga se va strădui să țină suporterii la curent dacă meciurile sunt în pericol", a mai precizat Premier League.
Arsenal are patru jucători plecați la Cupa Africii pe Națiuni: Thomas Partey, Pierre-Emerick Aubameyang, Mohamed Elneny și Nicolas Pepe. Granit Xhaka este suspendat după cartonașul roșu văzut în semifinala Cupei Ligii cu Liverpool, manșa tur. Martin Odegaard este singurul caz cunoscut de Covid, iar Calum Chambers, Cedric Soares, Kieran Tierney, Takehiro Tomiyasu, Emile Smith Rowe și Bukayo Saka sunt toți cu probleme medicale.
În total, 21 de meciuri au fost amânate în actuala ediţie din Premier League, în condiţiile răspândirii variantei Omicron a coronavirusului. Însă, situaţia s-a îmbunătăţit uşor în ultimele zile, în condiţiile în care au fost deja două săptămâni consecutive în care numărul de cazuri a scăzut în liga engleză.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo