Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

După Aubameyang, Arteta a intrat în conflict cu un alt jucător de la Arsenal. Spaniolul anunță noi transferuri în iarnă

Alex Masgras

Actualizat 15/12/2021 la 14:14 GMT+2

Nicolas Pepe, cel mai scump jucător din istoria lui Arsenal, nu mai prinde echipa. Mikel Arteta este nemulțumit de acesta, drept dovadă nefolosirea lui din ultimele partide din Premier League. Neînțelegerile cu Pepe vin și în contextul în care Aubameyang a fost lăsat fără banderolă și sunt șanse mari să plece de pe Emirates în această iarnă.

Mikel Arteta is giving Arsenal fans little reason to cheer this season

Credit imagine: Getty Images

Nicolas Pepe, cel mai scump transfer al lui Arsenal, nu își mai găsește locul în echipa lui Mikel Arteta. Ivorianul a jucat doar 14 minute în ultimele 8 partide din Premier League, iar mesajul tehnicianului spaniol pare clar. Gabriel Martinelli și Eddie Nketiah sunt soluțiile pe care acesta le preferă în fața ivorianului.
Pepe a costat-o pe Arsenal 72 de milioane de lire sterline, atunci când l-a luat de la Lille în vara anului 2019. În ciuda sumei foarte mari pe care "tunarii" au plătit-o pentru acesta, Pepe nu s-a ridicat la nivelul sumei de transfer. Din câte se pare, Arteta și-a pierdut răbdarea cu acesta, drept dovadă fiind seria de partide în care l-a lăsat pe acesta pe bancă. După partida cu Everton, în care Arsenal a fost învinsă, Arteta a dat de înțeles că l-a ales pe Nketiah în locul lui Pepe pentru că acesta muncește mai mult la antrenamente.
Nicolas Pepe of Arsenal during the Premier League match between Arsenal and Everton at Emirates Stadium on April 23, 2021 in London, United Kingdom.
Nu doar că Pepe nu a fost constant în cele două sezoane și jumătate petrecute pe Emirates, dar acesta nici nu se potrivește cu filosofia de joc implementată de Arteta la Arsenal. Acesta vrea ca echipa să se concentreze pe un joc organizat de echipă, cu posesie prelungită și crearea fazelor din pase scurte și rapide. Drept dovadă, nu există echipă care să dribleze mai puțin decât Arsenal în acest sezon de Premier League.
Lipsa lui Pepe de pe teren vine și în contextul în care Arteta l-a lăsat pe Aubameyang fără banderola de căpitan, din cauza unor acte de indisciplină. Acesta nu va fi nici în lotul pentru meciul cu West Ham din această seară. Astfel, cel mai scump jucător din istoria clubului și cel mai bine fotbalist al "tunarilor" sunt în conflict cu Arteta.
Premier League Today

Arteta a dat de înțeles că vor veni jucători în iarnă la Arsenal

După un început de sezon de uitat, Arsenal și-a revenit și a devenit o echipă constantă. Timp ce aproape două luni, echipa lui Arteta nu a fost învinsă în Premier League, până la partida cu Liverpool. De atunci, a mai făcut pași greșiți doar în deplasare, pe terenurile lui Manchester United și Everton.
Recent, Arteta a dat de înțeles că pregătește sosirea unor jucători la echipă în luna ianuarie: "Suntem în discuții. Vorbim săptămânal despre acest lucru, cum să îmbunătățim echipa și ce lucruri se pot întâmpla în luna ianuarie care să aducă o schimbare în echipă.
Sunt multe lucruri de făcut, știm asta și nu ne așteptăm la lucruri mari. Trebuie să fim atenți la ce se întâmplă în această perioadă de transferuri, să vedem dacă putem îmbunătăți echipa. Trebuie să fim pregătiți pentru că oricând pot apărea accidentări în această perioadă a sezonului", a spus Arteta.
Arsenal-West Ham este în această seară de la ora 22:00, în direct și în exclusivitate pe Eurosport 1 și Eurosport Player.
Program Premier League etapa 17
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo