După transferul lui Luis Diaz, oficialii lui Liverpool vor să mai facă o mutare de la Porto la finalul acestui sezon. Potrivit presei din Portugalia, asistentul lui Jurgen Klopp, Pep Lijnders, îl urmărește îndeaproape pe Vitinha, mijlocașul de 22 de ani care a mai trecut prin Premier League în sezonul 2020/21, când a fost împrumutat la Wolverhampton.
Jurnaliștii publicației O Jogo notează că Vitinha a fost dezamăgit după lunile petrecute în Anglia, dar a reușit să impună ca un jucător esențial în echipa lui Sergio Conceicao, cu care a ajuns pe primul loc în clasamentul din campionatul Portugaliei, fără înfrângere după 27 de etape.
Prin prestațiile sale, portughezul cotat de site-ul transfermarkt.com la 24 de milioane de euro le-a atras atenția și celor de la Bayern Munchen și Lazio, însă Liverpool ar avea un avantaj datorită negocierilor recente pe care "cormoranii" le-au purtat cu oficialii lui Porto pentru transferul lui Diaz.
Liga Campionilor UEFA
Klopp nu renunță: "Rezervați hotelul pentru finala viitoare!" Ce le-a spus la pauză jucătorilor
ACUM 5 ORE
Conform sursei citate, portughezii nu sunt dispuși să-i dea drumul lui Vitinha pentru mai puțin de 40 de milioane de euro, atât cât este clauza de rezilierea din contractul lui Vitinha, care mai are contract cu clubul de pe Estadio do Dragao până în vara anului 2024.
Citește și:

JURGEN KLOPP A VORBIT DESPRE IMPACTUL LUI LUIS DIAZ LA LIVERPOOL

Jurgen Klopp a vorbit recent, într-un interviu pentru Sky Sports, despre impactul columbianului Luis Diaz, după transferul acestuia de la FC Porto în perioada mercato din ianuarie.
Sud-americanul a marcat două goluri de atunci pentru Liverpool în Premier League, dar a făcut mai mult de atât, a schimbat dinamica în cursa pentru titlu. Iar fostul jucător al clubului, Jamie Carragher, cred că echipa lui Klopp este acum favorită să termine sezonul în fruntea clasamentului.
"Nu vă așteptați la miracole imediat de la astfel de jucători. Dar el nu este departe de a face exact asta", a susținut managerul german.
Dacă Diaz ar fi avut nevoie de mai mult timp pentru a se adapta la noul său club, asta ar fi fost de înțeles, după cum a susținut Klopp: "Toți antrenorii ar spune același lucru despre o achiziție în ianuarie. Faci transferul atunci, dar dacă ai putea, l-ai perfecta mai degrabă vara."
Managerul a recunoscut faptul că a meritat efortul pentru Diaz pe care clubul l-a făcut în ianuarie: "Există un motiv pentru care semnezi un jucător atunci. Motivul este calitatea pe care o are. Motivul este modul în care joacă fotbalul. Ce a fost special în acest caz, atunci când l-am văzut pe Luis, am știut că se va potrivi imediat. A fost într-un moment foarte bun cu Porto, a evoluat bine și pentru Columbia, așa că a venit aici plin de încredere."
În cursa pentru mai multe trofee, Klopp nu intenționează pentru moment să-i îngreuneze sarcinile noului jucător venit pe Anfield. Dar orice s-ar întâmpla de acum până în mai, mesajul lui este că povestea lui Luis Diaz este abia la început, după cum a mai punctat Sky Sports.
"Da, începutul a fost foarte bun. Dar el este un proiect pe termen lung pentru noi și noi suntem un proiect pe termen lung pentru el", a concluzionat Jurgen Klopp.
Liga
Primul pas pe care Real Madrid o să-l facă după finala Champions League! Pentru cine începe asaltul
IERI LA 08:09
Liga Campionilor UEFA
Real Madrid o învinge pe Liverpool și cucerește pentru a 14-a oară trofeul UEFA Champions League
IERI LA 06:05