Înaintea meciului din a 20-a etapă a Premier League, Manchester City este lider al clasamentului, cu 47 de puncte, având un avans de 6 puncte în fața celor de la Liverpool, care au fost învinși marți seară, cu scorul de 1-0, de Leicester.
Echipa lui Pep Guardiola are doar două înfrângeri în acest sezon, fiind învinsă doar de Tottenham (1-0) și de Crystal Palace (0-2), acest ultim eșec înregistrându-se la finalul lunii octombrie. De-atunci, City a legat 9 victorii consecutive în campionat, având un golaveraj de 50-12.
Înainte de duelul cu Brentford, antrenorul spaniol a vorbit despre jucătorul care îl impresionează cel mai mult și pe care îl consideră "unic în lume". Este vorba despre Kevin De Bruyne, pe care Guardiola l-a lăudat, într-o declarație pentru site-ul oficial al clubului.
Premier League
Pep Guardiola, ferm după egalul lui Manchester City cu West Ham! "Pot să vă asigur de ceva"
IERI LA 18:46
"E din ce în ce mai bun. A jucat excepțional contra lui Leicester. Kevin e de șase ani cu mine, iar ceea ce reușește el să facă atunci când e sănătos mi se pare incredibil. Are ceva unic în lume, e un fotbalist excepțional. A avut probleme la finalul sezonului trecut, dar acum este mult mai bine. A jucat foarte bine contra lui Leeds, dar și contra lui Leicester, așa cum am zis. Este un luptător, un băiat care produce goluri și pase decisive", a spus Pep Guardiola.
În acest sezon, De Bruyne a reușit 6 goluri și un assist în 20 de meciuri pentru Manchester City. Fotbalistul belgia este cotat de site-ul transfermarkt.com la 90 de milioane de euro.
Citește și:

GUARDIOLA, DESPRE CAPITOLUL LA CARE LIVERPOOL E MULT PESTE MANCHESTER CITY

Pep Guardiola a pus în mișcare un angrenaj aproape perfect la Manchester City, rezultatele vorbind de la sine. Lucrurile merg perfect pentru campioana Angliei și în acest sezon, City fiind lider în Premier League, cu 6 puncte peste Liverpool și Chelsea, înainte de meciul din a 20-a etapă a competiției.
Deși Manchester City e printre cele mai bune echipe din lume la ora actuală, Pep Guardiola a dezvăluit un capitol la care Liverpool e mult superioară. Este vorba despre rapiditatea pe faza ofensivă, ibericul dezvăluind că nu știe de ce echipa sa nu poate ataca mai repede.
"Nu putem ataca mai repede. Nu suntem Liverpool. Ei sunt maeștriabsoluți în asta, noi nu suntem. Nu știu de ce suntem în situația asta. Dar știm că trebuie să avem mingea cât mai mult", a spus Pep Guardiola, care a insistat că principala sa preocupare privind jocul echipei sale este legată de posesie.
Stilul celor de la City pare de multe ori plictisitor, dar Guardiola a menționat că rămâne fidel acestei strategii, pentru că atunci când mingea este în posesia ta, jocul poate fi controlat mai ușor.
"A avea răbdare nu înseamnă că ești leneș, lent. Este vorba despre a avea mingea. Dacă ai mingea, ești în siguranță și totul este stabil. Nu este vorba de a te apăra la 40 de metri de poartă sau de a face pressing sau de a trimite mingi lungi. Poți să te aperi în siguranță numai având mingea. Dacă te uiți la câțiva jucători de-ai noștri, ei nu sunt foarte buni, individual, pe faza defensivă. Bernanrdo Silva, Gundogan, De Bruyne, Mahrez, Sterling, nici măcar Cancelo sau Zinchenko, nu sunt foarte buni apărători. Dar pentru a fi stabil ca echipă trebuie să ai mingea, nimic mai mult", a adăugat Guardiola.
https://i.eurosport.com/2021/12/14/3271732.jpg
Premier League
Guardiola continuă răfuiala cu criticii săi vehemenți: "Când am jucat împotriva lor, i-am distrus"
13/05/2022 LA 15:05
Premier League
Ronaldo și Sadio Mane, excluși de pe lista scurtă pentru titlul de Jucătorul sezonului din Anglia
13/05/2022 LA 11:25