După ce sezonul trecut FIFA le-a dat voie cluburilor să refuze să îi lase pe jucătorii din afara Europei să se prezinte la echipele lor naționale, din luna septembrie acest lucru va fi imposibil. FIFA a scos această regulă, iar cluburile vor fi obligate să le dea drumul jucătorilor la reprezentativele lor. Din cauza programului încărcat din perioada următoare, echipele riscă să nu aibă efectivul complet din cauza deplasărilor lungi pe care le vor parcurge jucătorii, dar și din cauza riscului de a intra în carantină la revenirea în Anglia.

Program încărcat în America de Sud în această toamnă

Jucătorii din America de Sud care vor fi convocați la echipele lor naționale vor avea un program foarte încărcat în perioada următoare. După ce meciurile din luna martie au fost amânate din cauza pandemiei de COVID-19, se vor juca câte trei meciuri în America de Sud în pauzele internaționale din septembrie și octombrie. Astfel, pe lângă meciurile de la echipele de club, jucătorii convocați vor avea de înfruntat și mai multe meciuri într-un timp scurt, în urma unor deplasări foarte lungi.
Premier League
Arsenal, ofensivă pe piața transferurilor! După Jesus, Arteta vrea încă un jucător de la City
IERI LA 10:23
Decizia FIFA rămâne în picioare, indiferent de ce decizie se va lua pe plan local, jucătorii care vor pleca în America de Sud riscând să intre în carantină la revenirea în Anglia. În acest moment, Brazilia și Argentina sunt în zona roșie în Anglia. Din cauza unor eventuale perioade de carantină, multe echipe din Premier League riscă să aibă echipele incomplete la reluarea campionatului.
Brazilia a anunțat deja lotul pentru meciurile din luna septembrie, iar Jurgen Klopp este printre cei mai afectați antrenori. Firmino, Alisson și Fabinho au fost convocați la naționala Braziliei, la fel și Fred de la Manchester United, Raphinha de la Leeds, Thiago Silva de la Chelsea, Ederson și Jesus de la Manchester City, dar și Richarlison de la Everton, care a fost prezent și la Jocurile Olimpice de la Tokyo.
De asemenea, Argentina, Uruguay și Columbia nu și-au anunțat încă listele cu jucătorii convocați, acestea fiind țări cu mulți jucători în Premier League.
Premier League
Van Dijk a ales echipa ideală în care ar vrea să joace! Un singur coleg de la Liverpool are loc
IERI LA 08:08
Premier League
Thomas Tuchel va primi buget de 200 de milioane de lire sterline pentru transferuri în această vară
25/05/2022 LA 13:34