Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Erik ten Hag, favorit la calificare alături de Ajax, dar și să preia Man United

Eurosport
DeEurosport

Publicat 24/02/2022 la 15:15 GMT+2

Erik ten Hag, antrenorul lui Ajax, se află pe lista oficialilor lui Manchester United pentru a prelua echipa din vară. Miercuri seara, în partida cu Benfica, echipa sa a terminat 2-2 în deplasare, în manșa tur din optimile de finală ale Ligii Campionilor

Eric ten Hag

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Viviana Moraru
Ajax a remizat la Lisabona, pe terenul echipei Benfica, scor 2-2, în manșa tur a optimilor de finală din Champions League. Formația olandeză a fost în avantaj, atât cu 1-0, cât și cu 2-1, însă portughezii au egalat printr-un contraatac, concretizat de Yaremchuk, cel care a stabilit scorul final. Pentru "lăncieri" a fost primul egal din acest sezon de Liga Campionilor, în faza grupelor ieșind învingători din toate cele șase partide disputate.
Erik ten Hag a dus-o pe Ajax în semifinalele Champions League în sezonul 2018-2019, după un traseu fantastic în care reușeau să elimine campioana en-titre Real Madrid, în optimi, cât și pe Juventus în sferturi, fiind opriți dramatic de Tottenham în semifinale. Managerul olandez este favorit pentru calificarea în sferturi și în acest sezon, manșa retur disputându-se la Amsterdam, pe 15 martie.

Manchester United este interesată de serviciile lui ten Hag

Manchester United este în căutarea unui manager, deoarece la sfârșitul sezonului se termină contractul cu interimarul Ralf Rangnick. Erik ten Hag pare candidatul perfect pentru acest post, având calitățile necesare pentru a o readuce pe United în lupta pentru trofee. Olandezul dezvoltă un fotbal ofensiv la Ajax, jucând în sistem 4-3-3, cu Tadic, Haller și Antony în atac. În acest sezon, Ajax a marcat nu mai puțin de 70 de goluri, în 23 de partide de campionat. Și în apărare "lăncierii" stau bine, primind doar 5 goluri în Eredivisie, în tot sezonul.
Manchester United nu se poate lăuda cu asemenea performanțe. Sezonul actual este din nou unul aproape ratat pentru "diavoli", luptându-se cu West Ham, Arsenal, Wolves și Tottenham pentru un loc de Champions League. În prezent, United se află pe locul 4, cu 46 de puncte, dar cu alte rivale suflându-i în spate. În Champions League, United a remizat, 1-1, pe terenul lui Atletico Madrid, o altă echipă în scădere de formă, fiind favoriți la calificarea în sferturi, returul jucându-se pe Old Trafford.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo