Christian Eriksen a precizat faptul că știa că va juca fotbal din nou la două zile după ce a suferit un stop cardiac la EURO 2020.
Eriksen s-a prăbușit pe teren, pe stadionul "Parken", în luna iunie, în timpul meciului Danemarca - Finlanda, de la Campionatul European. În drum spre spitalul din Copenhaga, conform site-ului oficial al lui Brentford, el i-a spus soției sale Sabrina că probabil că nu va mai juca fotbal niciodată.
Totuși, acest aspect s-a schimbat rapid. Mijlocașul de 29 de ani a fost echipat cu un defibrilator intern la câteva zile după eveniment, iar medicii i-au dat speranța că va putea juca din nou fotbal.
Premier League
Cristiano Ronaldo, în planurile lui Ten Hag! Ce așteptări are antrenorul de la starul lui United
ACUM 18 ORE
Eriksen nu a putut să rămână la Inter din cauza regulilor din Italia referitoare la sportivii ce au implementat un defibrilator. Dar, după ce mijlocașul danez a finalizat evaluările medicale relevante, a reușit să semneze cu Brentford în ultima zi a perioadei de mercato din această iarnă.

Eriksen a făcut primul antrenament cu Brentford

Mijlocașul danez a susținut luni primul antrenament alături de Brentford, iar jucătorul a fost încântat de revenirea la un club din Premier League. El visează să participe la Campionatul Mondial din Qatar alături de țara sa, Danemarca.
"În drum spre spital, i-am spus soției mele că nu voi mai juca fotbal niciodată. Dar totul s-a schimbat două zile mai târziu. Mi-am dat seama ce mi s-a întâmplat mai târziu în acea noapte și în zilele următoare. Apoi au început toate testele și toată nebunia. Mereu îi întrebam pe doctori dacă pot să fac anumite lucruri, însă i-am ascultat. Apoi, după aceea, am început recuperarea, iar cu ajutorul unor analize, dar și cu al medicilor, mi-am dat seama că voi putea reveni în fotbal.
Am făcut o grămadă de teste pentru a vedea cum a reacționat inima la antrenamentul fizic din nou și, din fericire, nu a ieșit nimic rău din asta și totul a fost bine. A trebuit să am răbdare, dar am avut încredere în doctorul meu și am urmat planul pe care l-a realizat, iar asta m-a făcut să mă simt relaxat în legătură cu revenirea la normal. Dar normalitatea pentru mine a trebuit să se schimbe", a declarat Eriksen, pentru site-ul oficial al lui Brentford.
CITEȘTE ȘI:
Mijlocașul cu 109 selecții la naționala Danemarcei s-a antrenat cu echipa secundă a lui Ajax înainte de a semna cu Brentford.
"Este cea mai lungă perioadă în care am stat fără să joc fotbal”, a spus Eriksen. "Am avut noroc că nu am avut nicio accidentare cu adevărat. Să stai fără fotbal timp de șase sau șapte luni este o perioadă foarte lungă. A fost foarte greu. Vom vedea cum va reacționa corpul meu, dar mă simt foarte bine."

Campionatul Mondial din Qatar, obiectivul lui Eriksen

La începutul acestui an, Christian Eriksen a oferit un interviu pentru publicația daneză DR, în care a vorbit despre planurile sale în fotbal. Pentru mijlocașul danez, Campionatul Mondial din Qatar de la finalul acestui an este un obiectiv, visul său fiind să joace din nou pentru echipa națională.
"Scopul meu este să joc la Cupa Mondială din Qatar. Vreau să mai joc. Asta a fost în mintea mea tot timpul. Este un obiectiv, un vis. Dacă voi fi selecționat, este altceva. Dar este visul meu să mă întorc. Și sunt sigur că mă pot întoarce, pentru că nu mă simt diferit. Fizic, am revenit în formă maximă. Acesta a fost obiectivul meu și mai e ceva timp până la Cupa Mondială. Așa că până atunci voi juca fotbal și voi demonstra că am revenit la același nivel.
Visul meu este să mă alătur echipei naționale și să joc din nou pe Parken. Să demonstrez că acel stop cardiac a fost o întâmplare. Vreau să demonstrez că am trecut mai departe și că pot juca din nou la echipa națională. Din nou, depinde de antrenor să îmi evalueze nivelul. Dar inima mea nu este un obstacol", a spus Eriksen la începutul lunii ianuarie.
Premier League
Jurgen Klopp, supărat pe fanii lui Wolverhampton! Ce l-a nemulțumit pe german
ACUM 18 ORE
Premier League
Geniul lui Pep Guardiola! "Una dintre cele mai bune schimbări din istoria Premier League"
ACUM O ZI