Articol scris de David Căileanu
De-a lungul timpului au existat fotbaliști care nu au ținut cont de această rivalitate dintre cele 2 cluburi din Liverpool. Unul dintre cele mai elocvente exemple a fost Abel Xavier care a jucat în tur pentru Everton iar în retur s-a mutat pe Anfield.
Acest lucru se întâmpla în sezonul 2001-2002. David Johnson și Peter Beardsley sunt singurii fotbaliști ce au înscris în derby-ul Merseyside pentru ambele formații. Gary Abblett a reușit să câștige FA Cup cu ambele rivale din Liverpool. Prima oară a făcut-o cu cormoranii în 1989 iar cu Everton a ridicat acest trofeu în 1995.
League Cup
Liverpool s-a calificat în finala Cupei Ligii Angliei, după o victorie lejeră pe terenul lui Arsenal
IERI LA 21:52
Citește și:

Jamie Carragher, legenda lui Liverpool, a fost fan Everton în copilărie

Altă poveste interesantă a acestui mare derby englez, ar fi faptul că unul dintre simbolurile lui Liverpool din perioada modernă a fost în copilărie un înfocat fan al lui Everton. Jamie Carragher, fiindcă de el este vorba, a susținut-o frenetic pe Everton până să îmbrace tricoul marii rivale din oraș.
Ian Rush a fost un alt fan împătimit al caramelelor care a ajuns să facă istorie pentru cormorani. În rândul acestor împătimiți ai lui Everton care au ținut cu gruparea de pe Goodison Park, dar au făcut istorie pe Anfield, neîmbrăcând tricoul albastru niciodată într-un meci oficial îi mai putem aminti pe: Steve McManaman, Michael Owen sau Adam Lallana.
De partea cealaltă caramelele nu se pot lăuda că au avut în curtea lor niște fani uriași ai rivalilor pe care să-i transforme în simboluri pe Goodison Park. Nick Barmby și Ashley Williams au fost fanii lui Liverpool ce au jucat pentru caramele. Nick Barmby chiar și-a împlinit visul plecând direct pe Anfield de pe Goodison Park.
Derby-ul Merseyside poate fi urmărit în direct și în exclusivitate pe Eurosport 1 și Eurosport Player de la ora 22:15.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
https://i.eurosport.com/2021/11/29/3262799.png
Ligue 1
Un jucător adus în vară, aproape de despărțirea de PSG! Cu cine ar putea semna după doar 6 luni
17/01/2022 LA 07:28
Premier League
OFICIAL - Rafa Benitez, dat afară de Everton. Un fost jucător legendar, aproape să îi ia locul
16/01/2022 LA 15:11