Situația lui Everton riscă să se înrăutățească. Echipa lui Frank Lampard se află pe locul 17, cu 22 de puncte, la doar un singur punct de primul loc care duce în Championship. Echipa vine după o înfrângere la scor cu Tottenham, 0-5, iar programul din perioada următoare este unul destul de dificil, lucru care le dă emoții fanilor "caramelelor", pentru ultimele două luni de Premier League.
După ce că echipa stă foarte rău în campionat, Everton riscă acum să fie și depunctată. Potrivit Daily Mail, echipa a avut pierderi de peste 260 de milioane de lire sterline între 2017 și 2020, ceea ce este o încălcare a regulilor din Premier League, maximul permis fiind de 105 milioane de lire sterline pe o perioadă de trei ani. De asemenea, presa din Anglia anticipează că în sezonul 2020/21, echipa a avut pierderi de aproximativ 100 de milioane de lire sterline.

Rezumat Tottenham – Everton 5-0. Spurs, show total cu trupa lui Frank Lampard

Premier League
Nici virusul nu-i mai dă fiori lui Antonio Conte în drumul spre Liga Campionilor
ACUM O ORĂ
Citește și:

Everton riscă să fie depunctată de Premier League

Everton trebuia să prezinte situația financiară a sezonului trecut în luna decembrie, dar acest lucru a fost amânat, deoarece clubul a cerut lămuriri din partea Premier League pentru a afla cât la sută din pierderile lor se pot scoate din calcul din cauza impactului pe care l-a avut pandemia asupra situației financiare.
Premier League a impus un deadline la finalul acestei luni pentru cluburile din prima ligă engleză pentru a prezenta situația financiară din acest moment, dar și previziunile pentru restul sezonului. Orice încălcare a regulilor din Premier League va fi judecată la finalul sezonului, iar echipa în cauză poate fi amendată sau chiar depunctată.
În ultimii 6 ani, Everton a cheltuit aproximativ 450 de milioane de lire sterline pe jucători. Cu toate acestea, cheltuielile lor au scăzut în ultimul an, orientându-se și pe jucători liberi de contract.
Toate aceste probleme ale lui Everton vin după ce echipa a primit o lovitură puternică. Principalul sponsor al echipei, rusul Alisher Usmanov, apropiat al lui Vladimir Putin, a fost forțat să încheie relațiile cu echipa de pe Goodison Park, în urma invaziei Rusiei în Ucrainei. Potrivit presei din Anglia, această sancțiune impusă oligarhului rus o poate costa pe Everton un total de 300 de milioane de lire sterline în următorii ani.
Premier League
Regretele lui Ralf Rangnick la Manchester United! Ce a declarat înaintea ultimei etape
ACUM 2 ORE
Premier League
Pep Guardiola, înaintea ultimei etape din Premier League: "E un privilegiu"
ACUM 3 ORE