Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Fernandinho a anunțat că pleacă de la City la finalul sezonului! Reacția savuroasă a lui Guardiola

Nicu Savin

Publicat 12/04/2022 la 17:24 GMT+3

Fernandinho este la ultimul sezon în tricoul lui Manchester City. Brazilianul ajuns la 36 de ani, brazilianul a afirmat că nu-și va prelungi contractul în vară și se va întoarce în Brazilia pentru a-și încheia cariera. Pep Guardiola a fost extrem de surprins de anunțul jucătorului său și a menționat că va purta o discuție cu mijlocașul pe acest subiect.

Fernandinho

Credit imagine: Getty Images

Manchester City va rămâne din vară fără unul dintre jucătorii legendari din ultimii 10 ani. Fernandinho este momentan cel mai vechi jucător al cetățenilor, dar brazilianul se află la ultimul său sezon pe Etihad. Acesta a anunțat că nu-și va prelungi contractul cu City și a menționat că vrea să se întoarcă în Brazilia pentru finalul carierei.
"Vrea să joc. Mă voi întoarce în Brazilia, asta pot să vă spun sigur. Am luat decizia împreună cu familia mea, care este cea mai importantă pentru mine", a spus Fernandinho la conferința de presă de dinaintea returului dintre Atletico Madrid și Manchester City, din sferturile Champions League.
Fernandinho joacă la City din 2013. "Cetățenii" au plătit pentru el 40 de milioane de € către Șahtior Donețsk, unde evoluase din 2005. Brazilianul este printre numeroșii jucători șlefuiți de Mircea Lucescu ce au ajuns să scrie istorie în fotbalul mare.
Închizătorul de 36 de ani a fost o piesă de bază la City mai multe sezoane, ajungând căpitanul echipei cu care a câștigat 13 trofee. Odată cu înaintarea în vârstă, Fernandinho a jucat tot mai puțin. În acest sezon, el a bifat numai 23 de meciuri în toate competițiile, în majoritatea intrând din postura de rezervă.
Citește și:

Fernandinho l-a surprins pe Guardiola cu anunțul său

După Fernandinho, la conferința de presă și-a făcut apariția și Pep Guardiola, iar jurnaliștii l-au rugat să-și spună părerea despre decizia brazilianului. Antrenorul campioanei Angliei a fost total surprins de cele auzite și a precizat că nu știa absolut nimic despre anunțul făcut de mijlocaș.
"Poftim? Oh! Nu știam că pleacă. Voi mi-ați spus că pleacă. Nu știam. O să vedem ce se va întâmpla. A fost și este un om important pentru mine. O să discut cu el și o să văd ce facem mai departe.", a declarat Guardiola.
La câteva minute după conferința de presă. Fernandinho a confirmat că a fost extrem de sincer în fața jurnaliștilor, deci nu poate fi vorba despre o interpretare greșită a vorbelor sale.
"Am fost 100% sincer și spontan când am răspuns la această întrebare la conferința de presă de astăzi. Dar oricine mă cunoaște, știe și că am cea mai mare onestitate față de Man City și îndatoririle mele de căpitan de echipă.", a scris brazilianul pe contul personal de Twitter.
În cele 8 sezoane jucate în tricoul lui City, Fernandinho a jucat 373 de meciuri, marcând 25 de goluri și oferind 32 de assist-uri. În perioada de vârf a carierei sale, Fernandinho era considerat printre cei mai buni închizători din fotbalul mondial.
Turneul ATP de la Monte Carlo e în direct, în fiecare zi, pe Eurosport 2 și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo