Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Frank Lampard, luat la întrebări după un nou eșec în deplasare: "De ce l-ai mai cumpărat?"

Andrei Nicolae

Actualizat 04/04/2022 la 18:35 GMT+3

Dele Alli nu a început niciun joc ca titular la Everton, după transferul de la Tottenham din ianuarie, iar managerul Frank Lampard este luat la întrebări, de ce l-a mai adus pe Goodison Park.

Everton midfielder Dele Alli

Credit imagine: Getty Images

Considerat unul dintre cei mai talentați mijlocași din Europa în urmă cu doar patru ani, Alli a suferit o cădere dramatică. Indiferent cine a fost antrenor la Spurs în ultima perioadă, Jose Mourinho, Nuno Espirito Santo și Antonio Conte, jucătorul în vârstă de 25 de ani nu a reușit să mai convingă că ar trebui titularizat. El a pierdut și naționala Angliei, astfel că în ianuarie a cerut să fie lăsat să plece.
La câteva ore distanță după numirea lui Frank Lampard pe banca tehnică, la Everton a sosit și Dele Alli. Jucătorul a sperat că fosta legendă de la Chelsea i-ar putea revitaliza cariera. Dar jucătorul nu a început niciun meci ca titular pentru gruparea de pe Goodison Park. De atunci, Everton a disputat 11 jocuri în Premier League și Cupa Angliei.
În weekend, echipa a jucat la West Ham United (scor 1-2). Allan a fost suspendat pentru acest joc, iar Donny van de Beek s-a accidentat la încălzire. Pentru Alli ar fi fost o șansă bună în acest context să prindă echipa, doar că Lampard a preferat să-l urce la mijloc pe fundașul Mason Holgate.

Frank Lampard a preferat să joace cu un fundaș în locul lui Dele Alli, la partida cu West Ham

Stephen Warnock, expertul Sky Sports și fost jucător în Premier League, a criticat această decizie și l-a întrebat pe manager de ce l-a mai transferat, dacă nu avea intenția de a-l folosi:
"Mă uitam la echipa de ieri, Van de Beek a ieșit din echipă, iar la mijloc a fost trimis Holgate, astfel că mi-au trecut prin gând următoarele întrebări: 'De ce l-ai cumpărat pe Dele Alli?'. Ce face Dele Alli la acel club de fotbal? Ce crede Dele Alli despre faptul că a rămas rezervă?
Fie că este vorba de atitudine, fie că este vorba de partea fizică, fie că este vorba de încredere... în calitate de fan Everton m-aș fi gândit: "De ce să-l joci pe Holgate la mijlocul terenului? Este fundaș central sau fundaș dreapta, nu mijlocaș central care joacă în Premier League. Acest lucru este bizar pentru mine. "
Înaintea partidei cu West Ham, Lampard a pus începutul lent al lui Dele Alli pe Goodison Park pe lipsa de pregătire fizică: "Ne aflăm acum într-o situație în care trebuie să trimitem cea mai bună echipă posibilă pentru a câștiga un joc. Dele trebuie să se antreneze și să demonstreze că merită să înceapă titular". Lampard a considerat pentru jocul cu West Ham că Alli încă nu este suficient pregătit pentru a disputa un meci cu miză.
"Dele Alli este un mister pentru mine. Când a debutat la Spurs mă gândeam că este destinat să fie un jucător de top. A avut câțiva ani în care a fost bun, a înscris goluri, a făcut multe lucruri bune pentru echipă. Dar totul s-a evaporat. Dacă i-aș fi dat un sfat acum, i-aș fi spus: 'Acum este ultima ta șansă'. Dacă nu îi merge la Everton, unde se mai poate duce? Numai el poate răspunde ce se întâmplă cu el. ", a comentat și Graeme Souness despre situația jucătorului.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo