Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Gary Neville, mesaj către oficialii lui United legat de păstrarea lui Rangnick și după perioada de interimat

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 07/12/2021 la 12:56 GMT+2

Gary Neville, legenda celor de la Manchester United, sfătuiește conducerea de pe Old Trafford să fie flexibilă cu privire la situația lui Ralf Rangnick la club.

Manchester United interim manager Ralf Rangnick

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Andrei Nicolae
Contractul managerului neamț expiră în vară, însă fostul fundaș dreapta este de părere că totul depinde de cum decurg lucrurile în următoarele luni.
Antrenorul de 63 de ani a fost pus recent în funcția de interimar al echipei, având opțiunea de a avea un rol în consultanță pentru încă doi ani după expirarea contractului. Cu toate acestea, Neville a insistat că circumstanțele îl pot face pe tehnician să rămână la club pentru mai mult timp ca antrenor și a sugerat echipei să aibă în vedere toate posibilitățile existente:
"Eu o numesc antrenarea clubului. El o să antreneze clubul pentru restul sezonului și pentru încă doi ani, vorbind despre structură și despre un proiect de fotbal cu un etos clar. Nu cred că United a mai avut asta în ultimii 8-10 ani și au reacționat la nevoile și dorințele antrenorilor, ceea ce face și Everton acum", a spus Neville.
Fostul jucător ce și-a petrecut întreaga carieră în tricoul "diavolilor roșii" l-a dat exemplu chiar pe colegul său din generația care a câștigat un trofeu Champions League, Ole Gunnar Solskjaer. La rândul său, norvegianul a fost pus inițial în poziția de interimar după plecarea lui Mourinho, ca mai apoi rezultatele sale să îl țină pe banca tehnică timp de trei ani.
"A fost corect ca Ole să primească postul. Să zicem că nu este niciun antrenor de talie mondială care poate să preia clubul pentru următorii patru ani și Rangnick a avut șase luni extraordinare. Nu aș fi împotriva înca unui sezon cu el în calitate de fan al lui United", a declarat Neville.
Jucătorul cu 400 de apariții în Premier League a vorbit, de asemenea, despre șansa de care pot să profite cei de pe Old Trafford, deoarece Rangnick va putea rămâne oricum în calitate de consultant în cazul în care nu se ridică la nivelul așteptărilor suporterilor:
"Dacă un antrenor bun este disponibil, ar putea să vină pentru un proiect pe patru ani mai măreț. Cei din conducere trebuie să fie flexibili, să fie agili. Dacă obține trofeul Champions League, jucătorii îl adoră și fotbalul este impecabil, ar trebui să îl țină pe banca tehnică. Dar să țină minte că poate să fie și consultant. Trebuie să fie deschiși mai multor opțiuni."
Citește și:

Ce a spus Rangnick după debutul la Manchester United

Ralf Rangnick a folosit o formație inedită pentru primul său meci pe banca noii sale echipe, și anume 4-2-2-2. Acest sistem de joc le-a permis jucătorilor să se afle în presing în mare parte din prima repriză, ca mai apoi să cedeze teren în a doua parte a jocului din cauza oboselii.
În ciuda scăderii ritmului de joc pe parcursul partidei, suporterii au apreciat atenția la detalii de care a dat dovadă antrenorul de 63 de ani, care a explicat la finalul partidei de ce a ales sistemul de joc respectiv:
"Pentru mine, întrebarea a fost cum să facem presing la omul cu minge, cum să obținem controlul. Așa că am decis să joc 4-2-2-2 cu doi atacanți, nu doar Cristiano în față, ci împreună cu Marcus Rashford, ca să profităm de viteză pe mingile verticale", a spus Rangnick, citat de utdreport, pagina de twitter responsabilă cu știri legate de trupa din Manchester.
Rangnick a apreciat eforturile elevilor săi de a se adapta la un stil de joc complet nou. De asemenea, fostul tehnician al celor de la Leipzig a explicat cum i-a folosit pe Jaden Sancho și pe Bruno Fernandes la mijlocul terenului:
"În același timp, cu Jaden și Bruno în poziția de număr 10, pentru restul jucătorilor era aceeași tactică. Am creat suficient spațiu pentru Bruno și Jaden în aceste poziții de decari, pentru a le permite fundașilor laterali să urce și să ceară mingea în bandă.
Bruno Fernades și Jadon Sancho au jucat aproape pe post de aripă defensivă. Mai ales în prima repriză, Alex Telles și Diogo Dalot au făcut foarte bine faza ofensivă și de aceea am ales să joc 4-2-2-2. Sunt un mare fan al oricărui jucător care joacă pe cel mai bun post al său", a adăugat Rangnick.
Ralf Rangnick își continuă aventura sa la United cu meciul din ultima etapă a grupelor Champions League, programat miercuri, de la ora 22:00, în compania celor de la Young Boys Berna, unde neamțul speră să creeze un lanț de victorii la cârma noii sale echipe.
Program etapa 16 Premier League - Eurosport 2021
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo