Unul dintre jucătorii pe care îi admiră este chiar colegul său de la City, Kevin de Bruyne, iar noul mijlocaş al "cetăţenilor" a recunoscut că există o presiune mare pe sine, ţinând cont de suma cu care a fost transferat, una record pentru fotbalul englez.
Mijlocaşul de 25 de ani va evolua în următoarele 6 sezoane pe Etihad, debutând la City în înfrângerea din finala Community Shield în faţa lui Leicester, scor 0-1.
Ulterior, a fost titular în primele 3 etape din Premier League, reuşind un gol cu Norwich şi o pasă decisivă cu Arsenal, ambele partide terminându-se cu scorul de 5-0 pentru City.
Premier League
Tuchel a realizat retrospectiva sezonului lui Chelsea. Ce a spus neamțul despre City și Liverpool
ACUM 7 ORE

Grealish îl admiră pe De Bruyne: "Schimbă soarta unor meciuri"

Grealish este conştient de faptul că toată lumea aşteaptă ca el să facă diferenţa în ultima treime la City, ţinând cont de suma pe care a fost transferat şi consideră că trebuie să urmeze exemplul lui Kevin De Bruyne, atunci când vine vorba de calitatea prestaţiilor din teren.
"Am avut deja partide la City unde am ieşit de pe teren şi m-am gândit că aş fi putut schimba acel meci. De aceea au plătit această sumă de transfer pentru a mă aduce", a spus Grealish pentru ITV Sport.
"Asta ar face Kevin De Bruyne. Schimbă soarta unor meciuri şi face diferenţa. De exemplu, în finala Community Shield împotriva lui Leicester, dar şi în primul meci al sezonului, cu Tottenham, am simţit că puteam face mai mult pentru echipă. Dar de atunci am avut un parcurs foarte bun", a continuat fostul mijlocaş al lui Aston Villa.
Grealish este de părere că mai are multe de arătat, iar potenţialul lui de creştere este unul foarte mare, iar De Bruyne reprezintă un adevărat model, ţinând cont că belgianul şi-a îmbunătăţi jocul cu fiecare sezon petrecut la City.
"În zilele noastre, în special în fotbal, te uiți la jucătorii care evoluează pe aceeaşi poziţie cu mine, iar vârful carierei este undeva pe la 30 de ani", a adăugat el.
"De exemplu, te uiți la Kevin De Bruyne, care are 30 de ani, iar el tocmai a semnat un nou contract cu City și probabil că se află acum la apogeul carierei sale".
"Este probabil cel mai bun jucător alături de care am evoluat în ultimii doi. Am 25 de ani, mai sunt câţiva ani până împlinesc vârsta lui și mai am multe de învățat şi de îmbunătățit, dar simt că o voi face în următorii câțiva ani, cu siguranță".
Grealish nu a reuşit să o ajute pe City să câştige Community Shield în faţa lui Leicester, iar "cetăţenii" au pierdut surprinzător în prima etapă, 1-0 pe terenul lui Tottenham, cu Grealish pe teren.
Totuşi, mijlocaşul a avut prestanţii extrem de solide în meciurile cu Norwich şi Arsenal, înainte de pauza internaţională.
Grealish va avea probabil o altă șansă de a-şi arăta calităţile la City, în deplasarea de la Leicester, de pe 11 septembrie şi ar putea debuta în Liga Campionilor în meciul cu Leipzig, care va avea loc peste 3 zile de la meciul de campionat.
Premier League
Imaginația englezilor a depășit orice limită! Cum s-ar ajunge la un play-off între City și Liverpool
ACUM 7 ORE
Premier League
Mbappe, surclasat la un capitol la care excelează! Cine e "regele driblingurilor" în Europa
ACUM 8 ORE