Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Grealish ar fi putut ajunge mai devreme la City: "Este excepţional, dar prea scump"

Romeo Ene

Actualizat 05/08/2021 la 13:46 GMT+3

Jack Grealish este noul jucător al lui Manchester City, în ceea ce a devenit cel mai scump transfer din istoria Premier League. Pep Guardiola a făcut lobby pentru aducerea mijlocaşului de la Aston Villa, iar tehnicianul este un fan mai vechi pentru jucătorul care a evoluat în finala Euro 2020.

Jack Grealish of England after his side's 2-0 win during the UEFA Euro 2020 Championship Round of 16 match between England and Germany

Credit imagine: Getty Images

Declaraţiile din trecut făcute de Pep demonstrează cât de mult şi l-a dorit pe Grealish în echipă.
100 de milioane de lire sterline plăteşte City pentru vedeta lui Aston Villa. Jucătorul va evolua în următorii 5 ani pe Etihad, iar toţi specialiştii se aşteaptă ca acesta să contribuie la apărarea titlului şil a câştigarea UEFA Champions League pentru prima dată în istorie.

Guardiola, cucerit de Grealish încă din 2019

Deşi a avut evoluţii apreciate în tricoul Angliei la Euro 2020, ajutându-şi naţionala să ajungă până în finală, Guardiola îl admira pe mijlocaş de o bună perioadă de timp, înainte ca acesta să "explodeze".
Concret, în octombrie 2019, după ce City a învins-o pe Aston Villa cu 3-0 într-un meci din campionat, Guardiola a avut numai cuvinte de laudă la adresa noului său jucător.
"Este incredibil, Grealish e un jucător de top. Mă bucur că a rămas în Premier League pentru a apăra culorile clubului său, deşi ar fi putut pleca. Este un jucător talentat, rapid în ultima treime, are viziune, iar întotdeauna creează ceva. Este excepţional, dar prea scump pentru Manchester!", spunea Guardiola atunci.
Guardiola a continuat să-şi împărătşească admiraţia pentru jucătorul de 25 de ani, iar ulterior l-a descris drept "unul dintre cei mai buni jucători din Premier League".
Chiar şi unul dintre cei mai importanţi jucători ai lui City, Kevin De Bruyne, care este fotbalistul preferat al lui Grealish, a vorbit despre fostul mijlocaş al lui Villa: "Îl apreciez foarte mult, am discutat cu colegii mei despre evoluţiile lui într-o discuţie întâmplătoare", spunea belgianul înainte de o partidă dintre Anglia şi Belgia, pierdută de englezi cu 1-0, în primul meci al lui Grealish la naţională.
"În Anglia se vorbeşte foarte mult despre problemele de creaţie de la mijlocul terenului, dar el aduce asta unei echipe".
În aşteptarea vizitei medicale, care va fi joi, Grealish va face cuplu la mijlocul terenului cu De Bruyne, în ceea ce va fi unul dintre cele mai creative mijlocuri din Europa.
Versatilitatea lui Grealish este una dintre cele mai bune calități ale sale, dar, potrivit The Athletic, Guardiola intenționează să-l joace ca număr 8. El urmează să fie rotit cu Ilkay Gundogan, care s-a bucurat de titlul de golgheter al lui City în ultimul sezon.
Grealish, care a marcat șase goluri și a oferit 12 pase decisive pentru Villa în sezonul 2020/21, ar putea debuta pentru City în Community Shield din această sâmbătă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo