Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Guardiola a elogiat un jucător de la Manchester City: "Este cel mai bun jucător din Premier League"

Nicu Savin

Publicat 02/12/2021 la 18:02 GMT+2

Pep Guardiola a fost foarte lăudăros la adresa jucătorilor săi după victoria de pe terenul celor de la Aston Villa, dar managerul lui City s-a oprit asupra lui Bernardo Silva, pe care îl consideră cel mai bun fotbalist din Premier League la ora actuală.

Manchester City's Brazilian striker Gabriel Jesus (R) celebrates with Manchester City's Portuguese midfielder Bernardo Silva (L) and Manchester City's Portuguese defender Joao Cancelo (C) after scoring their second goal during the UEFA Champions League Gr

Credit imagine: Getty Images

Pep Guardiola a fost extrem de mulțumit de evoluția lui Manchester City în duelul cu Aston Villa, câștigat de campioana Angliei cu 2-1. Portughezii Ruben Diaz și Bernardo Silva au marcat golurile "cetățenilor", dar toată echipa a făcut un meci bun, iar scorul putea fi mult mai mare.
picture

Premier League | Rezumatul meciului Aston Villa - Manchester City 1-2

La finalul partidei, Guardiola a avut un discurs elogios la adresa propriilor fotbaliști, dar a insistat asupra lui Bernardo Silva, pe care îl consideră cel mai bun jucător din Premier League la ora actuală.
"Bernardo Silva este cel mai bun jucător din Premier League. Când am făcut 98 de puncte într-un sezon, în urmă cu doi sau trei ani, el a fost de asemenea cel mai bun. Priviți video-urile de atunci și vă veți convinge. A avut o finalizare incredibilă în seara asta. Execuția a fost superbă și rapidă", a spus Guardiola, citat de mirror.co.uk.
Dincolo de laudele primite de la antrenorul său, Bernardo Silva face un sezon de excepție până acum. Portughezul este golgheterul echipei în campionat, cu 5 reușite și a jucat la același nivel ridicat indiferent de poziția pe care a fost pus în teren.

Guardiola nu se opune plecărilor de la Manchester City

La interviul de după meciul cu Aston Villa, Pep Guardiola a fost nevoită să răspundă și la întrebările legate de posibilele plecări de la echipa sa în viitorul apropiat. În ultimele zile au apărut informații că Ferran Torres a ajuns la un acord de principiu cu Barcelona, iar mutarea depinde în mare măsură de negocierile dintre cele două cluburi.
Așa cum a menționat și în trecut, Guardiola a spus că nu se va opune niciunei plecări, mărturisind că le-a transmis chiar el jucătorilor că sunt liberi să plece în altă parte dacă asta își doresc.
"Ferran? Nu este treaba mea să comentez asta. Trebuie să-l sunați pe Txiki sau pe agentul lui Ferran sau pe Barca. Le-am spus mereu jucătorilor mei, mai ales sezonul trecut după patru sezoane împreună: "Vă rog, nu stați dacă nu vreți să fiți la acest club. Nu are sens. Viața este prea scurtă pentru a fi legat de un contract undeva, deși ți-ai dori mai mult să fii în alt loc.", a declarat Guardiola.
Managerul campioanei Angliei a ținut totuși să precizeze: "Nu vom face cadouri, deoarece când noi vrem să transferăm pe cineva, ni se cer mult mai mulți bani decât pentru orice, pentru că este City. Nu vom lăsa jucătorii noștri să plece gratis. Trebuie să existe o negociere, o înțelegere între cluburi".
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Premier League, etapa 14
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo