Pep Guardiola a fost extrem de mulțumit de evoluția lui Manchester City în duelul cu Aston Villa, câștigat de campioana Angliei cu 2-1. Portughezii Ruben Diaz și Bernardo Silva au marcat golurile "cetățenilor", dar toată echipa a făcut un meci bun, iar scorul putea fi mult mai mare.

Premier League | Rezumatul meciului Aston Villa - Manchester City 1-2

La finalul partidei, Guardiola a avut un discurs elogios la adresa propriilor fotbaliști, dar a insistat asupra lui Bernardo Silva, pe care îl consideră cel mai bun jucător din Premier League la ora actuală.
Premier League
Manchester City vrea să-l convingă pe Erling Haaland să vină pe Etihad!
IERI LA 05:59
"Bernardo Silva este cel mai bun jucător din Premier League. Când am făcut 98 de puncte într-un sezon, în urmă cu doi sau trei ani, el a fost de asemenea cel mai bun. Priviți video-urile de atunci și vă veți convinge. A avut o finalizare incredibilă în seara asta. Execuția a fost superbă și rapidă", a spus Guardiola, citat de mirror.co.uk.
Dincolo de laudele primite de la antrenorul său, Bernardo Silva face un sezon de excepție până acum. Portughezul este golgheterul echipei în campionat, cu 5 reușite și a jucat la același nivel ridicat indiferent de poziția pe care a fost pus în teren.

Guardiola nu se opune plecărilor de la Manchester City

La interviul de după meciul cu Aston Villa, Pep Guardiola a fost nevoită să răspundă și la întrebările legate de posibilele plecări de la echipa sa în viitorul apropiat. În ultimele zile au apărut informații că Ferran Torres a ajuns la un acord de principiu cu Barcelona, iar mutarea depinde în mare măsură de negocierile dintre cele două cluburi.
Așa cum a menționat și în trecut, Guardiola a spus că nu se va opune niciunei plecări, mărturisind că le-a transmis chiar el jucătorilor că sunt liberi să plece în altă parte dacă asta își doresc.
"Ferran? Nu este treaba mea să comentez asta. Trebuie să-l sunați pe Txiki sau pe agentul lui Ferran sau pe Barca. Le-am spus mereu jucătorilor mei, mai ales sezonul trecut după patru sezoane împreună: "Vă rog, nu stați dacă nu vreți să fiți la acest club. Nu are sens. Viața este prea scurtă pentru a fi legat de un contract undeva, deși ți-ai dori mai mult să fii în alt loc.", a declarat Guardiola.
Managerul campioanei Angliei a ținut totuși să precizeze: "Nu vom face cadouri, deoarece când noi vrem să transferăm pe cineva, ni se cer mult mai mulți bani decât pentru orice, pentru că este City. Nu vom lăsa jucătorii noștri să plece gratis. Trebuie să existe o negociere, o înțelegere între cluburi".
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
https://i.eurosport.com/2021/11/29/3262799.png
Fotbal
Gala The Best FIFA Football Awards. Lewandowski, cel mai bun jucător al lumii în 2021
17/01/2022 LA 12:22
Premier League
Guardiola încearcă cel mai scump transfer din istoria Premier League: 150 de milioane de euro
15/01/2022 LA 10:58