Manchester City și Leicester au oferit un show total în etapa de Boxing Day. "Cetățenii" conduceau cu 4-0 în minutul 25, dar oaspeții au revenit fantastic în prima parte a reprizei secunde și s-au apropiat la numai un gol. În cele din urmă, campioana Angliei s-a impus cu 6-3, în partida în care s-au marcat cele mai multe goluri în istoria Premier League într-o etapă de Boxing Day.

Rezumatul partidei Manchester City-Leicester! "Cetățenii" s-au impus cu 6-3 într-un duel de poveste

La final, Pep Guardiola a recunoscut că partida a fost una ciudată și a lăudat calitatea jucătorilor de la Leicester: "Meciul a fost deschis. A fost puțin ciudat. Nici la 4-0 nu erau lucurile clare. Leicester e un club mare, cu multă calitate. Jocul a fost foarte periculos pentru noi. De fiecare dată când primeau mingea și ajungeu în ultima treime și-au creat șanse. Fotbalul este imprevizibil și de aceea este atât de frumos".
Premier League
Guardiola încearcă cel mai scump transfer din istoria Premier League: 150 de milioane de euro
IERI LA 10:58
Raheem Sterling a dezvăluit că Guardiola i-a avertizat pe elevii săi la pauză că cele 3 puncte nu sunt asigurate. Atacantul a spus că este dezamăgitor că City a trebuit să tremure la un moment dat, deși a avut meciul în mână: "Managerul ne-a avertizat la pauză. Leicester a primit patru goluri în prima repriză, dar de fiecare dată când au atacat, și-au creat ocazii. Este dezamăgitor. Trebuia doar să controlăm jocul. La 4-0 trebuia să omorâm jocul. Leicester are câțiva jucători foarte buni. Nu s-au descurajat și au continuat să creadă în șansa lor".
Citește și:

Brendan Rodgers, acid la adresa arbitrajului de la Manchester City - Leicester

De partea cealaltă, Brendan Rodgers a ținut să-i reproșeze arbitrului Paul Tierney că primul penalty pe care l-a primit City a fost mult prea ușor acordat și a insistat că, cel puțin scorul de la pauză, a fost unul mincinos: "Al doilea gol l-au marcat dintr-un penalty care nu a fost. Este atât de frustrant. Paul Tierney sau arbitri VAR nu au dat penalty-uri la dueluri mult mai fizice în ultimele săptămâni și acum au considerat că e panalty. Laporte a căzut foarte, foarte ușor. Ei au avut o săptămână la dispoziție să pregătească acest meci și nici nu au foarte mulți absenți. Scorul de la pauză nu a reflectat ceea ce a fost pe teren. Ei au avut 9 șuturi și noi 8, dar eram conduși cu 4-0".
În urma rezultatului de astăzi, Manchester City și-a consolidat prima poziție în clasament, având 6 puncte peste Liverpool și Chelsea, cu mețiunea că formația lui Klopp are un meci mai puțin disputat. În schimb, Leicester a ajuns deja la 7 eșecuri în acest sezon și este pe locul 10.
În etapa intermediară de la mijlocul săptămânii viitoare, City va juca în deplasare cu Brentford, în timp ce Leicester va avea un nou meci infernal, acasă cu Liverpool.
https://i.eurosport.com/2021/12/14/3271732.jpg
Bundesliga
Ruptură totală între Haaland și Borussia Dortmund. Norvegianul vrea să plece chiar în această iarnă
IERI LA 07:49
Premier League
Manchester City – Chelsea | Poate Tuchel să îi încurce, din nou, pe „cetățeni”?
IERI LA 04:50