Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Guardiola ar putea prelua naționala Olandei din 2023, după ce se va despărți de Manchester City

Nicu Savin

Publicat 23/01/2022 la 17:18 GMT+2

Pep Guardiola a declarat în repetate rânduri că și-ar dori să antreneze o echipă națională după ce n-o va mai antrena pe Manchester City. Presa engleză anunță că managerul iberic ar putea prelua naționala Olandei din 2023, filosofia sa pliindu-se perfect pe stilul batavilor.

Pep Guardiola

Credit imagine: Getty Images

Pep Guardiola este unul dintre cei mai de succes antrenori din fotbalul actual. Ibericul a făcut din Barcelona, Bayern sau Manchester City adevărate mașinării de fotbal. Singurul obiectiv neatins cu actuala echipă este cucerirea Champions League. Anul trecut a fost aproape, ajungând în finală, însă Pep va mai avea cel puțin două sezoane la dispoziție să o pună pe City pe lista formațiilor care au în palmares "urecheata".
Actualul contract al lui Guardiola cu Manchester City expiră în 2023 și nu sunt semne că acesta se va prelungi. De altfel, chiar antrenorul a declarat în repetate rânduri că și-ar dori să antreneze o echipă națională, cu care să participe la Campionat Mondial.
Presa din Albion lansează o ipoteză extrem de interesantă privind viitorul lui Guardiola, jurnaliștii de la Daily Mail scriind că ar putea ajunge pe banca Olandei. Batavii sunt conduși în prezent de Louis Van Gaal, care e la al 3-lea mandat, dar cel mai probabil acesta își va încheia cariera după mondialul de la finalul acestui an.
Citește și:

Pep Guardiola, inspirat în carieră de Johan Cruyff

Guardiola a vorbit întotdeauna la superlativ despre fotbalul olandez. Nici nu avea cum să fie altfel, deoarece cariera sa de jucător a fost marcată de colaborarea cu marele Johann Cruyff, care l-a antrenat la Barcelona. În plus, stilul impus de Guardiola ca antrenor își are rădăcinile în fotbalul total impus de Cruyff în trecut, astfel că șansa de a ajunge pe banca "Portocalei Mecanice" i-ar putea fi pe plac.
Sursa citată scrie că Guardiola nu reprezintă o variantă pentru naționala Spaniei. Asta nu pentru că în țara sa nu i se recunoaște valoarea, dar Pep este privit cu reticență de federația de la Madrid din cauza poziției sale publice privind independața Catalunyei.
Rămâne de văzut ce va alege Guardiola după ce "epoca" Manchester City se va termina pentru el. E clar că dacă ibericul va alege să nu mai continue pe Etihad din vara viitoare va fi asaltat de oferte de la diferite federații, dacă dorința sa de a antrena la un Campionat Mondial va rămâne în picioare.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo