Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Guardiola crede că nimeni n-o susține pe City în lupta pentru titlu! "Toată lumea ține cu Liverpool!"

Bianca Dumitru

Actualizat 09/05/2022 la 07:30 GMT+3

Manchester City s-a distanțat la 3 puncte de Liverpool în fruntea clasamentului din Premier League. Pep Guardiola a vorbit după victoria cu Newcastle, menționând că toată lumea susține echipa lui Jurgen Klopp în lupta pentru titlu.

Guardiola

Credit imagine: AFP

Manchester City a învins-o cu 5-0, pe teren propriu, pe Newcastle, într-un meci din a 36-a etapă a Premier League. Profitând de egalul dintre Liverpool și Tottenham, scor 1-1, campioana en-titre a Angliei s-a distanțat la 3 puncte de echipa lui Jurgen Klopp în fruntea clasamentului.
picture

Man City, 3 zile de suferință după eșecul cu Real Madrid, apoi show cu Newcastle | Video rezumat

La finalul partidei de duminică, Pep Guardiola s-a arătat convins că toată lumea o susține pe Liverpool în lupta pentru titlu. Antrenorul celor de la City crede că dacă echipa sa va deveni din nou campioană, acest lucru îi va supăra pe britanici.
"Toată lumea din această țară o sprijină pe Liverpool, mass-media și toată lumea. Pentru că Liverpool are o istorie incredibilă în competițiile europene, dar nu în Premier League, unde au câștigat un singur titlu în 30 de ani.
Dar nu-mi pasă. Oamenii vor ca Liverpool să câștige mai mult decât noi. Au mai mulți susținători în întreaga lume și în Anglia beneficiază de mai mult sprijin decât noi", a declarat Pep Guardiola, citat de Daily Mail.
Tehnicianul a confirmat și că Ruben Dias, John Stones și Kyle Walker nu vor mai juca până la finalul acestui sezon din cauza unor accidentări.
În plus, comentând meciul cu Newcastle, antrenorul a spus că este mulțumit de prestația echipei sale cu atât mai mult cu cât jucătorii și fanii erau încă dezamăgiți după eliminarea din semifinalele Champions League.
"Sunt foarte mulțumit. A fost o după-amiază perfectă. Chiar înainte de începerea jocului am simțit că mulțimea era dezamăgită, dar nu morocănosă sau supărată cu privire la cine suntem noi ca echipă. Ceea ce am făcut astăzi, am făcut în ultimii cinci ani la fiecare trei zile. Am obținut încă trei puncte, mai sunt trei jocuri rămase, o competiție de jucat.
Avem mari probleme în apărare pentru că avem doar trei fundași pentru aceste trei jocuri, dar vom încerca să ne descurcăm. Miercuri avem o finală. Dacă reușim să câștigăm, poate vom ajunge în ultimul joc, acasă, în fața suporterilor noștri, să cucerim titlul.
Totuși, desigur, orice se poate întâmpla în fotbal. Dacă se poate schimba totul în 56 de secunde ca în urmă cu trei zile, se poate întâmpla și în trei meciuri", a conchis Pep Guardiola.
Citește și:

REACȚIA LUI JURGEN KLOPP DUPĂ EGALUL CARE AR PUTEA DUCE LA PIERDEREA TITLULUI

Jurgen Klopp știe cât de important este moralul jucătorilor, iar finalul de sezon este foarte important. Liverpool are de jucat două finale! În FA Cup se va lupta cu Chelsea (14 mai), iar în Champions League va juca cu trofeul pe masă în revanșa finalei din 2018 contra lui Real Madrid (28 mai).
"În primul rând, le-am spus să nu se mai comporte ca la o înmormântare. În viață se pot întâmpla lucruri mult mai rele. Dacă am fi câștigat, nu ne-ar fi crescut șansele unui succes marți la Birmingham, cu Aston Villa. Vom merge acolo, ne vom pregăti și vom încerca. Singurul mod în care lucrurile vor fi așa cum vrem este să câștigăm.
Băieții sunt foarte dezamăgiți și este normal. Aș vrea să le pot spune că City va pierde puncte. Vom vedea ce se întâmplă! Problema mea nu este ce va face City cu Newcastle, ci meciul de marți cu Aston Villa. Avem un punct mai mult decât acum câteva ore. Am fost conduși cu 1-0 și am egalat. Nu este exact cum am vrut, dar trebuie să trecem repede peste acest moment", a spus Klopp după meciul cu Tottenham.
În plus, managerul german a fost iritat de felul în care Antonio Conte a gândit meciul: "Nu-mi place acest gen de fotbal, dar asta e problema mea. Au jucători de talie mondială și respect munca lor. Este foarte dificil să joci împotriva lor. Băieții sunt mai dezamăgiți decât mine pentru că eu am trăit mai multe în fotbal", a completat Klopp.
Până la finalul sezonului, Liverpool le mai are de înfruntat în Premier League pe Aston Villa (în deplasare), Southampton (în deplasare) și Wolves (acasă), în timp ce Manchester City va mai juca în compania celor de la Wolves (în deplasare), West Ham (în deplasare) și Aston Villa (acasă).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo