Pep Guardiola, care a ajuns pe Etihad în 2016, mai are contract cu Manchester City până în 2023. Antrenorul a vorbit miercuri despre planurile sale de viitor, anunțând că nu-și dorește să-și prelungească înțelegerea cu campionii Angliei, având în plan să preia o echipă națională.
"După 7 ani la această echipă, cred că mă voi opri. Va trebui să iau o pauză, să analizez ce am făcut. Următorul pas va fi o echipă națională, dacă va exista posibilitatea. Aș vrea să antrenez o echipă din America de Sud, care joacă în Copa America, sau din Europa, vreau să am această experiență", a declarat Pep Guardiola, citat de Sky Sports.
Alături de Manchester City, tehnicianul în vârstă de 50 de ani a cucerit 3 titluri în Premier League, o Cupă a Angliei, 4 Cupe ale Ligii și două Supercupe. O pauză, ca cea despre care a vorbit, a luat și după ce s-a despărțit de Barcelona, în 2012, revenind pe bancă un an mai târziu, la Bayern Munchen.
Cupa Mondială FIFA
Lovitură pentru Southgate! Un jucător al naționalei Angliei a părăsit lotul pentru Cupa Mondială
30/11/2022 LA 20:01
https://i.eurosport.com/2021/08/23/3205795.png

City și-a ratat ținta în această vară

Anunțul lui Guardiola a fost făcut în aceeași zi în care Harry Kane a anunțat că nu se va despărți de Tottenham în această vară. Căpitanul naționalei Angliei a fost principalul obiectiv al celor de la Manchester City în ultimele lunii, aceștia fiind dispuși să investească 180 de milioane de euro pentru a-i obține transferul. Șefii lui Tottenham s-au opus, însă, mutării, refuzând ofertele celor de la City.
Atacantul va rămâne la Spurs, postând un mesaj pe contul său de Twitter, în care a spus că va continua să joace în echipa lui Nuno Espirito Santo.
"Au fost incredibile primirea pe care mi-au făcut fanii lui Spurs duminică și mesajele de susținere pe care le-am primit în ultimele câteva săptămâni. Voi rămâne la Tottenham în această vară și mă voi concentra 100% pe a ajuta echipa să aibă succes", a fost mesajul lui Kane.
https://i.eurosport.com/2021/08/23/3205987.jpg
La Liga
Lionel Messi, așteptat înapoi la Barcelona de Cruyff! "Trebuie să fie din nou împreună"
30/11/2022 LA 19:02
Bundesliga
Cristiano Ronaldo s-a lovit de primul refuz după despărțirea de United! Clubul care i-a închis ușa
29/11/2022 LA 13:32