Erling Haaland este în atenția mai multor cluburi importante din Europa. Manchester City, Barcelona, Liverpool, PSG, Real Madrid, Manchester United și Chelsea și-au manifestat în ultimele luni interesul pentru atacantul Borussiei Dortmund, al cărui transfer este așteptat să aibă loc vara viitoare, după ce fotbalistului i se va activa o clauză de reziliere de aproximativ 90 de milioane de euro.
Arsene Wenger a vorbit despre viitorul lui Haaland. Potrivit publicației Goal, fostul antrenor al lui Arsenal este convins că norvegianul se va transfera în Premier League, punctând că fotbalul englez are o putere economică foarte mare.
"Cred că asta se va întâmpla, va ajunge în Anglia. Puterea economică a Premier League este prea mare. Fotbalul englez este dominant, deoarece este locul în care se află cei mai mulți bani. Cei mai buni jucători fac întotdeauna ceea ce trebuie pentru a câștiga cât mai mulți bani.
Bundesliga
Reacția celor de la Borussia Dortmund după ce Haaland s-a plâns de presiunea pusă asupra lui
17/01/2022 LA 13:13
Haaland va fi probabil marcator de top după Mbappe. Este un super talent. Ambiția sa, voința sa de a înscrie goluri și capacitatea de a se lupta într-un duel îl deosebesc de ceilalți fotbaliști. El este acolo și vrea să câștige, există ceva în el care este minunat pentru un atacant", a declarat Wenger.
Din ianuarie 2020, când s-a transferat de la Red Bull Salzburg la Borussia Dortmund pentru 20 de milioane de euro, Haaland a reușit 63 de goluri în 64 de partide, având un start perfect de sezon în Bundesliga.

De ce nu a plecat Haaland de la Dortmund în această vară

Unul dintre motivele pentru care Haaland nu s-a despărțit de nemți în această vară este legat de sumele uriașe de bani pe care le pretinde agentul său, Mino Raiola. Potrivit celor de la Bild, impresarul cere ca fotbalistul de 21 de ani să câștige un salariu de peste 49 de milioane de euro pe an, adică aproximativ 960.000 de euro pe săptămână.
În plus, Mino Raiola vrea să încaseze de pe urma transferului o taxă în valoare de aproape 40 de milioane de euro. Conform jurnaliștilor din Germania, Haaland nu a plecat de la Dortmund în acest an din cauza acestor sume, care i-au determinat pe cei de la Bayern să se retragă, fotbalistul nemaifiind o opțiune pentru campionii din Bundesliga.
În acest moment, Erling Haaland, în vârstă de 21 de ani, este cotat de site-ul transfermarkt.com la 130 de milioane de euro.
Liga
Real Madrid, all in pentru Haaland și Mbappe! Suma uriașă pregătită pentru cele două transferuri
17/01/2022 LA 09:03
Bundesliga
Ruptură totală între Haaland și Borussia Dortmund. Norvegianul vrea să plece chiar în această iarnă
15/01/2022 LA 07:49