Hakim Ziyech este printre cei mai valoroși fotbaliști marocani, dar starul de la Chelsea nu a fost convocat la națională pentru Cupa Africii. Selecționerul Vahid Halilhodzic a explicat înaintea turneului că a decis astfel din motive disciplinare, lăsând să se înțeleagă că Ziyech a avut grave abateri și ar strica atmosfera în vestiar. Mai mult, jucătorul s-ar fi dat accidentat pentru a nu juca în anumite partide, lucru pe care selecționerul nu l-a acceptat.
Vorbind cu presa din țara sa, Ziyech a spus că se retrage de la echipa națională, lansând câteva acuzații grave la adresa selecționerului.
"Îi înțeleg pe fani, dar dar nu mă voi întoarce la naționala Marocului! Aceasta este decizia mea finală. Este clar pentru mine cum merg lucrurile acolo și mă voi concentra pe ceea ce am de făcut la clubul meu. Decizia de a nu fi convocat este la urma urmei a selecționerului și trebuie să o respecți, dar toate minciunile care au venit odată cu ea mă convinge să nu mai revin la națională", a spus Ziyech pentru ADSportsTV, citat de Daily Star.
Premier League
Chelsea a uitat repede de Rudiger și Christensen! Ofertă de 70 de milioane de € pentru un fundaș
ACUM 11 MINUTE
Citește și:

Ziyech, retras de la națională la numai 28 de ani

Ziyech a debutat la naționala Marocului în 2015 și a adunat până acum 40 de selecții, marcând 17 goluri. Ultima apariție a sa în tricoul primei reprezentative a fost în iunie 2021, la un meci amical cu Burkina Faso. De menționat că Ziyech a jucat pentru Olanda la juniori și tineret, având 4 meciuri și 2 goluri pentru naționala U21 a batavilor.
Fără Ziyech, Marocul s-a oprit în sferturile de finală la Cupa Africii, pierzând în fața Egiptului după prelungiri. În luna martie, naționala din nordul Africii va juca barajul pentru calificarea la Campionatul Mondial din Qatar. Marocanii sunt favoriți cerți în duelul cu Republica Democrată Congo.
În cazul unui eșec, viitorul selecționerului Halilhodzic va fi probabil sub semnul întrebării, eventuala sa înlocuire l-ar putea determina pe Hakim Ziyech și să revină la națională.
Premier League
Tuchel a realizat retrospectiva sezonului lui Chelsea. Ce a spus neamțul despre City și Liverpool
ACUM O ZI
Serie A
Inter le-a luat Cupa, Juventus vrea să-l ia pe Perisic! Ce club de top mai e interesat de croat
17/05/2022 LA 14:16