Chiar și așa, căpitanul lui Manchester United, Harry Maguire, a subliniat utilitatea fructificării fazelor fixe și a cornerelor, după victoria cu Leeds.
Maguire, Bruno Fernandes, Fred și Anthony Elanga au punctat pentru oaspeți, în timp ce Rodrigo și Raphinha au înscris pentru Leeds. Maguire a deschis scorul pentru oaspeți în minutul 34, după o lovitură de cap dintr-un corner executat de Luke Shaw.
Până la golul lui Maguire, United nu mai fructificase niciun corner din ultimele 139 de încercări. Maguire, însă, a oprit această serie negativă pentru trupa lui Rangnick. Fostul fundaș al lui Leicester City este conștient de necesitatea de a profita la maximum de acele momente statice din meci.
Premier League
Kevin de Bruyne a fost votat jucătorul sezonului în Premier League. Clubul select în care a intrat
ACUM 12 ORE
El a vorbit pentru Sky Sports, citat de sportskeeda.com. imediat după meci: "E jenant. De fiecare dată când văd această statistică (aproape 140 de cornere fără gol marcat), mă simt jenat. Reprezintă o parte importantă din joc și încerc să marchez goluri din corner. Dar, ca echipă, ca grup, nu am fost nici pe departe suficient de buni.
Cu siguranță, dacă vom înscrie mai mult din cornere și din faze fixe, atunci vom fi mai sus în clasament. Știu că putem juca tot acest fotbal frumos, dar momentele statiice sunt cu siguranță o parte importantă a jocului. Acest sezon nu a fost nici pe departe suficient de bun în acest sens.”
Fundașul central are acum două goluri în 27 de apariții în toate competițiile pentru Manchester United în acest sezon. Celălalt gol al său a venit în victoria lui United cu 3-2 în fața Atalantei, din Liga Campionilor, în octombrie.
CITEȘTE ȘI:
Manchester United a intrat la pauză cu un avans de două goluri. Harry Maguire și Bruno Fernandes au înscris în minutele 34, respectiv 45+5. Deși părea că va avea un meci facil, United s-a văzut egalată în decurs de două minute, în repriza secundă. Mai întâi, Rodrigo a înscris în minutul 53, pentru ca Rapinha să aducă egalarea la următoarea fază. În cele din urmă, Fred și Elanga au stabilit scorul final, 4-2 pentru United, cu golurile marcate în minutele 70 și 88.
În urma acestui rezultat, Manchester United este pe locul 4 în Premier League, cu 46 de puncte după 26 de etape, însă mai multe echipe din spatele ei au câteva meciuri în minus.
Premier League
Câți bani încasează fiecare club din Premier League pentru locurile ocupate la finalul sezonului
ACUM 13 ORE
Premier League
Phil Foden, cel mai bun tânăr jucător din Premier League
ACUM 14 ORE