Fostul fundaș al lui Manchester City, Micah Richards, e de părere că Harry Maguire ar trebui să renunțe, cel puțin temporar, la banderola de căpitan și să i-o înmâneze lui Cristiano Ronaldo. Maguire, adus de la Leicester în schimbul sumei de 87 de milioane de euro în 2019, a suferit o scădere de formă în acest sezon, iar evoluțiile sale trag în jos întreaga echipă.
În materialul său dedicat The Daily Mail, Richards precizează că Maguire are nevoie să i se ridice responsabilitatea unui căpitan de echipă de pe umeri, cel puțin pentru moment: "Nu cer ca lui Harry să-i fie luat acest rol pentru totdeauna. Poate că s-ar descurca mai bine pe teren dacă nu ar purta banderola. Nu consider că ar fi o pedeapsă, dar perspectiva trebuie aplicată în funcție de ce trăiește acum și impactul pe care-l are asupra formei sale", a transmis Richards.
CITEȘTE ȘI:
Premier League
Rio Ferdinand este convins Maguire nu ar trebui să fie căpitanul lui Manchester United!
02/01/2022 LA 08:38

Harry Maguire, somat să-i predea banderola de căpitan lui Cristiano Ronaldo

"Pentru moment, o ruptură de la responsabilitate i-ar face bine. Are nevoie de sprijin pentru a reveni la a fi fundașul remarcabil pe care îl cunoaștem și ne așteptăm să fie din nou", a mai spus Richards. Fostul fundaș al lui Manchester City consideră că Ronaldo este jucătorul ideal pentru a-și asuma această responsabilitate pe Old Trafford.
"Când Ronaldo s-a întors vara trecută, singura întrebare pusă de toată lumea a fost: "Va fi căpitan?" Retrospective sugerează că United ar fi trebuit să facă acest pas, să-i ofere lui Cristiano această respinsabilitate pentru că, dacă lucrurile nu merg bine, el știe cum să se descurce, are personalitate. Pentru acest rol ai nevoie de asta mai mult decât orice. De cele mai multe ori – și hat-trick-ul său uimitor împotriva lui Tottenham săptămâna trecută a fost cea mai recentă dovadă – Ronaldo a fost omul care a făcut pasul înainte, a construit diferit față de toți ceilalți din echipă. E unic și merită acest rol", a mai spus Richards.
Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
Harry Maguire, făcut praf după bucuria de la golul cu Albania: "Credea că le-a închis gura? Penibil"
13/11/2021 LA 07:20
Campionatul European UEFA
Incredibil! Tatăl lui Maguire, rănit în haosul dinaintea finalei Euro! Dezvăluirile fotbalistului
14/07/2021 LA 11:03