Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Icardi putea ajunge la Arsenal în iarnă. De ce nu a luat Arteta în considerare transferul atacantului lui PSG

Eurosport
DeEurosport

Publicat 14/02/2022 la 16:44 GMT+2

Mauro Icardi este folosit rar pe Parc des Princes, iar conducerea pariziană a încercat să realizeze un schimb cu Arsenal, prin intermediul căruia argentinianul ar fi ajuns pe Emirates. Trupa lui Mikel Arteta a refuzat oferta francezilor, deși plecarea lui Aubameyang la Barcelona a lăsat un gol în atactul englezilor.

Mauro Icardi con la maglia del PSG

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Andrei Nicolae
"Tunarii" caută un jucător care să suplinească forța ofensivă pe care o aducea în trecut gabonezul la echipă. PSG a înaintat un schimb în care era implicat Mauro Icardi, însă Arsenal a refuzat posibilitatea de a-l avea în lot pe argentinian, portivit celor de la The Athletic. Arteta a preferat să se bazeze în atac pe Lacazette și pe Nketiah, deoarece a considerat că Icardi nu este genul de jucător pe care l-ar dori la echipă.
Potrivit sursei, Arsenal nu a dorit să aducă vreun jucător care nu se afla pe lista lor de jucători doriți în perioada de mercato din iarnă. Conducerea de pe Emirates i-a avut în vizor pe Dusan Vlahovic, Alexander Isak și Dominic Calvert-Lewin, însă nicio mutare nu a fost concretizată.
Citește și:

Arsenal a refuzat propunerea celor de la PSG

Decizia spaniolului este probabil cauzată de reputația mai puțin bună creată de Icardi pe parcursul carierei sale. Atacantul a intrat în conflicte atât în perioada petrecută în Italia, la Inter, cât și pe Parc des Princes. De aceea, prezența sa în vestiarul lui Arsenal ar fi creat probleme asemănătoare cu cele produse de Aubameyang.
Un alt aspect care a fost luat probabil în considerare de Arteta a fost inconstanța de meciuri a argentinianului. Icardi este folosit rar de către Pochettino, în urma prezenței trio-ului format din Mbappe, Neymar și Messi în atacul parizian. Arsenal ar fi dorit să aducă un atacant care putea fi apt de joc de la primul meci, iar argentinianul ar fi avut probleme cu noul ritm și cu revenirea într-un post de titular.
Icardi a ajuns în Franța în 2019 sub formă de împrumut de la Inter și a reușit să marcheze 20 de goluri în 31 de meciuri disputate înainte de începutul pandemiei. PSG l-a transferat definitiv ulterior pe sud-american pe o sumă de aproximativ 54 de milioane de euro, însă sunt dispuși să îl vândă în prezent. Argentinianul a ajuns la 38 de goluri în 87 de partide pentru parizieni, însă șansele de a deveni din nou titular sunt infime.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo