Articol scris de Andrei Nicolae
"Tunarii" caută un jucător care să suplinească forța ofensivă pe care o aducea în trecut gabonezul la echipă. PSG a înaintat un schimb în care era implicat Mauro Icardi, însă Arsenal a refuzat posibilitatea de a-l avea în lot pe argentinian, portivit celor de la The Athletic. Arteta a preferat să se bazeze în atac pe Lacazette și pe Nketiah, deoarece a considerat că Icardi nu este genul de jucător pe care l-ar dori la echipă.
Potrivit sursei, Arsenal nu a dorit să aducă vreun jucător care nu se afla pe lista lor de jucători doriți în perioada de mercato din iarnă. Conducerea de pe Emirates i-a avut în vizor pe Dusan Vlahovic, Alexander Isak și Dominic Calvert-Lewin, însă nicio mutare nu a fost concretizată.
Premier League
Ilkay Gundogan pleacă de la City după 6 ani și e aproape de a semna cu un alt club uriaș
ACUM O ORĂ
Citește și:

Arsenal a refuzat propunerea celor de la PSG

Decizia spaniolului este probabil cauzată de reputația mai puțin bună creată de Icardi pe parcursul carierei sale. Atacantul a intrat în conflicte atât în perioada petrecută în Italia, la Inter, cât și pe Parc des Princes. De aceea, prezența sa în vestiarul lui Arsenal ar fi creat probleme asemănătoare cu cele produse de Aubameyang.
Un alt aspect care a fost luat probabil în considerare de Arteta a fost inconstanța de meciuri a argentinianului. Icardi este folosit rar de către Pochettino, în urma prezenței trio-ului format din Mbappe, Neymar și Messi în atacul parizian. Arsenal ar fi dorit să aducă un atacant care putea fi apt de joc de la primul meci, iar argentinianul ar fi avut probleme cu noul ritm și cu revenirea într-un post de titular.
Icardi a ajuns în Franța în 2019 sub formă de împrumut de la Inter și a reușit să marcheze 20 de goluri în 31 de meciuri disputate înainte de începutul pandemiei. PSG l-a transferat definitiv ulterior pe sud-american pe o sumă de aproximativ 54 de milioane de euro, însă sunt dispuși să îl vândă în prezent. Argentinianul a ajuns la 38 de goluri în 87 de partide pentru parizieni, însă șansele de a deveni din nou titular sunt infime.
Premier League
Cum arată cel mai bun "11" al sezonului în Premier League, în opinia experților
ACUM 3 ORE
Premier League
Scandal uriaș la Arsenal, după eșecul cu Newcastle! Unul dintre lideri și-a făcut praf coechipierii
ACUM 6 ORE