Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ilkay Gundogan pleacă de la City după 6 ani și e aproape de a semna cu un alt club uriaș

Nicu Savin

Publicat 17/05/2022 la 15:55 GMT+3

Ilkay Gundogan a fost anunțat de pe Guardiola că e liber să-și caute echipă, ca urmare a dorinței germanului de a juca mai mult. Real Madrid a intrat repede pe fir, iar presa engleză scrie că mijlocașul a călătorit azi în capitala Spaniei pentru a pune la punct detaliile înțelegerii.

Ilkay Gündogan

Credit imagine: Getty Images

Manchester City se va despărți în această vară de Ilakay Gundogan. Germanul este cel care a făcut primul pas către o plecare de pe Etihad, dorind să joace la o echipă care îi oferă mai mult spațiu. În acest sezon, Gundogan a fost ferit de probleme medicale, dar nu a fost un titular de drept la City.
Pep Guardiola are o relație deosebită cu mijlocașul și îl înțelege pe deplin, astfel că l-a înștiințat că e liber să plece dacă va găsi o variantă atractivă. Germanul mai are doar un an de contract cu City, astfel că e clar că englezii nu vor avea pretenții exagerate pentru a-l ceda.
Valoarea și experiența lui Gundogan sunt incontestabile, astfel că acesta va fi cu siguranță asaltat de oferte în următoarea perioadă. Prima mare echipă interesată de serviciile sale este Real Madrid, club care l-a dorit insistent și în 2016, dar atunci germanul a ales City, pentru a lucra cu Guardiola.
Conform Daily Mail, germanul a călătorit luni la Madrid pentru a negocia cu Realul. Deocamdată nu s-a ajuns la un consens sau acest lucru nu a fost oficializat, dar sunt șanse reale ca mutarea să fie perfectată după finalul de sezon din Premier League.

Ilaky Gundogan a făcut istorie la Manchester City

Gundogan a fost primul transfer făcut de Guardiola, în 2016, când a preluat-o pe City. La vremea respectivă, campioana Angliei plătea 30 de milioane de euro către Borussia Dortmund pentru mijlocașul central, Pep cunoscându-l foarte bine, de pe vremea când erau rivali în Bundesliga.
Evoluțiile sale au fost constant bune și dacă nu ar fi fost scos din circuit de numeroase accidentări am fi vorbit despre un jucător cu cifre mult mai bune. Sezonul trecut a fost cel mai bun din carieră pentru mijlocaș, acesta marcând 13 goluri în 28 de partide de Premier League.
Gundogan este cel mai titrat jucător german din istoria Premier League, cu 4 titluri de campion în CV. De asemenea, el este neamțul cu cele mai multe goluri marcate în prima ligă engleză.
Până ca plecarea lui Gundogan să fie oficializată, mijlocașul de 31 de ani se pregătește de duelul cu Aston Villa, decisiv pentru titlu. În partida de duminică (ora 18:00, în direct pe Eurosport 1), City are nevoie de victorie pentru a fi sigură că va termina sezonul în fața lui Liverpool.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo