Manchester City se va despărți în această vară de Ilakay Gundogan. Germanul este cel care a făcut primul pas către o plecare de pe Etihad, dorind să joace la o echipă care îi oferă mai mult spațiu. În acest sezon, Gundogan a fost ferit de probleme medicale, dar nu a fost un titular de drept la City.
Pep Guardiola are o relație deosebită cu mijlocașul și îl înțelege pe deplin, astfel că l-a înștiințat că e liber să plece dacă va găsi o variantă atractivă. Germanul mai are doar un an de contract cu City, astfel că e clar că englezii nu vor avea pretenții exagerate pentru a-l ceda.
Valoarea și experiența lui Gundogan sunt incontestabile, astfel că acesta va fi cu siguranță asaltat de oferte în următoarea perioadă. Prima mare echipă interesată de serviciile sale este Real Madrid, club care l-a dorit insistent și în 2016, dar atunci germanul a ales City, pentru a lucra cu Guardiola.
Premier League
Un super-computer a prezis cine va câștiga titlul în Premier League sezonul viitor
26/06/2022 LA 13:42
Conform Daily Mail, germanul a călătorit luni la Madrid pentru a negocia cu Realul. Deocamdată nu s-a ajuns la un consens sau acest lucru nu a fost oficializat, dar sunt șanse reale ca mutarea să fie perfectată după finalul de sezon din Premier League.

Ilaky Gundogan a făcut istorie la Manchester City

Gundogan a fost primul transfer făcut de Guardiola, în 2016, când a preluat-o pe City. La vremea respectivă, campioana Angliei plătea 30 de milioane de euro către Borussia Dortmund pentru mijlocașul central, Pep cunoscându-l foarte bine, de pe vremea când erau rivali în Bundesliga.
Evoluțiile sale au fost constant bune și dacă nu ar fi fost scos din circuit de numeroase accidentări am fi vorbit despre un jucător cu cifre mult mai bune. Sezonul trecut a fost cel mai bun din carieră pentru mijlocaș, acesta marcând 13 goluri în 28 de partide de Premier League.
Gundogan este cel mai titrat jucător german din istoria Premier League, cu 4 titluri de campion în CV. De asemenea, el este neamțul cu cele mai multe goluri marcate în prima ligă engleză.
Până ca plecarea lui Gundogan să fie oficializată, mijlocașul de 31 de ani se pregătește de duelul cu Aston Villa, decisiv pentru titlu. În partida de duminică (ora 18:00, în direct pe Eurosport 1), City are nevoie de victorie pentru a fi sigură că va termina sezonul în fața lui Liverpool.
Fotbal
Meci caritabil între Barcelona și Manchester City, în august! Cine vor fi beneficiarii
20/06/2022 LA 12:53
Fotbal
LIVEBLOG Mercato 2022 | Agenții lui Neymar au intrat în discuții cu Chelsea!
20/06/2022 LA 09:37