Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Imaginația englezilor a depășit orice limită! Cum s-ar ajunge la un play-off între City și Liverpool

Nicu Savin

Publicat 18/05/2022 la 19:46 GMT+3

Manchester City și Liverpool sunt în luptă directă pentru câștigarea titlului în Premier League. Campioana se va decide duminică, în direct la Eurosport, dar există un scenariu prin care titlul se va decide în urma unui meci direct încele cele două formații. Acest lucru este practic imposibil de realizat, dar imaginația englezilor a mers până într-acolo.

Manchester City - Liverpool 2-2. Rezumatul unui meci de colecție

Manchester City și Liverpool au dus o luptă la baionetă în acest sezon pentru câștigarea titlului în Premier League. Înaintea ultimei etape, "cetățenii" au un punct avans și sunt mari favoriți să-și apere titlul de anul trecut.
Liverpool speră însă, mai ales că City va juca acasă cu Aston Villa, echipă antrenată de Steven Gerrard, legenda clubului de pe Anfield. "Cormoranii" au o misiune facilă pe teren propriu cu Wolverhampton, astfel că speranțele sunt încă vii în tabăra celor de la Liverpool.
În Anglia, departajarea în caz de egalitate de puncte se face în funcție de golaveraj. Astfel, dacă City pierde cu Villa și Liverpool remizează cu Wolves, cele două echipe vor fi la egalitate de puncte. Și în acest caz City va câștiga aproape sigur campionatul, având un golaveraj mult superior: +72, față de +66, dar și mai multe goluri marcate: 96, față de 91.
Citește și:

Englezii au prezentat un scenari imposibil de îndeplinit, în mod normal

Există însă un scenariu prin care cele două echipe ar termina la egalitate perfectă, atât la puncte, cât și la golaveraj sau numărul de goluri marcate, ceea ce ar face ca titlul să se decidă în urma unui play-off. Evident, șansele sunt inexistente gândind rațional, dar imaginația englezilor depășește orice așteptări.
Ca City și Liverpool să joace o finală a campionatului ar trebui ca echipa lui Guardiola să piardă cu 6-0 acasă cu Villa, iar meciul dintre Liverpool și Wolves să se termine 5-5. Situația ar fi identică dacă City ar pierde cu 7-1, iar Liverpool - Wolves s-ar termina 6-6 și așa mai departe.
Cota cumulată pentru asemenea rezultate este de 44.000 de la unele case de pariuri. Ca o comparație sunt mult mai mari șansele ca Emiratele Arabe Unite sau Noua Zeelandă să câștige Campionatul Mondial sau CFR Cluj să câștige Champions League, decât să se ajungă la un meci decisiv pentru titlu în Premier League.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo