Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Impresionant! Cât va încasa Nuno Espirito Santo după ce a fost dat afară de Tottenham

Bianca Dumitru

Publicat 01/11/2021 la 23:38 GMT+2

Nuno Espirito Santo a fost dat afară de la Tottenham după doar 10 etape. Antrenorul care a acumulat doar 124 de zile de mandat pe banca lui Spurs are de încasat o sumă uriașă, echivalentul a 1,4 milioane de lire pentru fiecare meci în care a condus echipa.

Nuno Espirito Santo

Credit imagine: Getty Images

Tottenham a pierdut 5 din primele 10 meciuri din aceste sezon de Premier League, iar acest lucru i-a fost fatal lui Nuno Espirito Santo. Eșecul contra lui Manchester United a fost picătura care a umplut paharul, iar primii doi oameni din cadrul clubului londonez, Daniel Levy și Fabio Paratici, au decis să-l demită pe antrenorul portughez.
Tehnicianul avea o înțelegere pe doi ani cu Spurs, iar potrivit presei din Anglia clubul trebuie să-i achite acum contravaloarea întregului contract. Suma despre care este vorba se ridică la 14 milioane de lire (circa 16,5 milioane de euro).
Astfel, Nuno Espirito Santo ar urma să încaseze aproximativ 1,4 milioane de lire pentru fiecare meci în care a stat pe banca lui Tottenham în actualul sezon de Premier League.

Cerințele lui Conte pentru a semna cu Tottenham

După demiterea lui Nuno Espirito Santo, oficialii lui Spurs au început negocierile cu reprezentanții lui Antonio Conte. Discuțiile sunt foarte avansate și se speculeazcă că italianul ar putea ajunge foarte curând la Londra, urmând a fi prezent la antrenamentele lui Kane&Co.
Probabil că o astfel de variantă e una prea hazardată, în contextul în care se știe că Antonio Conte are mereu grijă să își "betoneze" contractele semnate. Din informațiile prezentate de jurnaliștii englezi, italianul vrea un contract valabil pe 3 ani și un salariu stagional de 15 milioane de euro, iar oficialii lui Spurs au acceptat deja aceste doleanțe.
În plus, Conte vrea 180 de milioane de euro pentru transferuri, dorind 3 sau 4 jucători încă din iarnă. El cere libertate deplină să identifice țintele pe care le vrea și sprijin total din partea conducerii în achizițiile dorite.
Spurs va juca într-un modul 3-4-3, dacă fostul antrenor al lui Inter va semna, astfel că achiziționarea lui Skriniar, fostul său elev de la Inter, devine o prioritate. Deocamdată nu se știe dacă această variantă va fi una fezabilă, dar există informații că un alt jucător al nerazzurrilor, Ivan Perisic, are șanse mari să ajungă la Londra.
Perisic nu e un titular indiscutabil în formația lui Simone Inzaghi și e văzut drept o soluție excelentă pe termen scurt și mediu. Un trident ofensiv cu el, Son și Kane ar face diferența, e convins Conte, care a avut o relație bună cu fotbalistul croat la Inter. Sezonul trecut, tehnicianul s-a bazat pe croat în 32 dintre partidele jucate în Serie A, acesta ajutându-și echipa cu 4 goluri și 5 assisturi.
Evident, revoluția pe care Conte o programează la Spurs va fi una cu ecouri, având în vedere bugetul cerut, dar venirea lui Perisic reprezintă un început, chiar dacă croatul nu are un nume atât de spectaculos și, din cauza vârstei, nu pare să reprezinte viitorul lui Tottenham.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Programul transmisiunilor Eurosport în a 11-a etapă de Premier League 2021/2022
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo