James Rodriguez a ajuns în vara trecută la Everton, fiind atras de clubul de pe Goodison Park datorită lui Carlo Ancelotti, cu care a lucrat excelent la Real Madrid. Plecarea italianului de la conducerea "caramelelor" în această vară a ridicat mari semne de întrebare cu privire la viitorul columbianului.
Acesta nu a făcut parte din lotul lui Everton în prima etapă din Premier League, fiind unul dintre cei cinci jucători ai echipei nevoiți să stea în izolare din cauza problemelor legate de coronavirus. Conform presei engleze, lui James Rodriguez i s-a transmis că poate pleca în această vară, Everton dorind să scape de salariul uriaș pe care îl încasează columbianul: 220.000 de £ pe săptămână.
Fotbal
Valderrama a renunțat la celebra podoabă capilară, la 60 de ani. Cum arată acum legenda Columbiei
05/11/2021 LA 09:19

Arsenal - Chelsea va fi duminică de la ora 18.30 pe Eurosport 1

Credit imagine: Eurosport

James Rodriguez nu știe cu cine va juca Everton următorul meci

Suma primită de Rodriguez nu este nici pe depate proporțională cu randamentul său, și mai mult, nici măcar cu atitudinea sa față de echipă. Într-o discuție cu fanii pe canalul său de Twich, mijlocașul de 30 de ani a demonstrat că este atât de dezinteresat de ceea ce se întâmplă la Everton, încât nici nu știe care este următorul adversar din Premier League al "caramelelor".
"Voi începe antrenamentel de luni, cred. În weekend nu voi juca, nici măcar nu știu cu cine joacă Everton, poți să-mi spui? Cred că va fi un meci în deplasare, pentru că primul meci a fost acasă.", a spus Rodriguez, citat de Daily Mail.
Atitudinea superficială a lui Rodriguez a fost taxată dur de fanii lui Everton în mediul online, mulți dintre ei cerându-i columbianului să plece de la echipă.
În ceea ce privește viitorul său, mijlocașul a admis că nu este sigur dacă va rămâne la Everton, dar are încredere că oriunde va juca, va avea parte de un sezon bun: "Am încredere că sezonul acesta va fi bun pentru mine. Până pe 30 august se poate întâmpla orice, nu știu unde voi juca, dar voi fi acolo unde lucrurile merg bine. Chiar nu știu ce se va întâmpla, dar tot ce știu este că m-am antrenat din greu, m-am pregătit bine, m-am antrenat pentru mine și voi vedea. Voi juca acolo unde îmi voi dori, pentru că este important să evoluezi acolo unde îți dorești."
Potrivit sursei citate, Rodriguez a fost oferit mai multor cluburi din Europa, iar FC Porto s-a arătat foarte interesată de a-l transfera. Este greu de crezut totuși că Rodriguez va găsi un club care să-i satisfacă pretențiile financiare și foarte probabil va rămâne la Everton până în vara viitoare, când contractul îi va expira. De când a ajuns pe Goodison Park, James Rodriguez a jucat 26 de partide (23 în Premier League), marcând 6 goluri și oferind 9 pase decisive.
Everton a început excelent acest sezon de Premier League, câștigând cu 3-1 în prima etapă împotriva lui Southampton. În etapa a 2-a, echipa lui Rafa Benitez va juca în depalasare pe terenul lui Leeds.
https://i.eurosport.com/2021/08/16/3202280.jpg
Premier League
OFICIAL - James Rodriguez, adio Everton! Transfer total neașteptat pentru fostul star al lui Real
22/09/2021 LA 10:50
Premier League
Dezastru pentru Rafa Benitez: mai mult de jumătate dintre titularii lui Everton sunt accidentați
22/09/2021 LA 07:16