Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

JAMIE VARDY – UNUL DINTRE CEI MAI BUNI ATACANȚI AI ANGLIEI DIN ULTIMUL DECENIU

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 15/10/2021 la 14:45 GMT+3

Jamie Vardy a ajuns la 90 de goluri marcate în Premier League după ce a împlinit vârsta de 30 de ani. Mai are doar 4 goluri pentru a-l depăși pe legendarul Ian Wright.

Jamie Vardy

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Radu Florea
Jamie Vardy, fotbalistul cu una dintre cele mai inspiraționale povești de viață din fotbal, devine doar al doilea fotbalist din istoria Premier League care înscrie 90 de goluri în campionat după împlinirea vârstei de 30 de ani, după legendarul atacant al lui Arsenal, Ian Wright.
picture

Jamie Vardy a trecut de 100 de goluri în Premier League

Povestea lui Vardy

La vârsta de 16 ani, atacantul lui Leicester era lăsat liber de contract de către Sheffield Wednesday, din cauza faptului că ar fi avut o statură mult prea mică pentru a ajunge un fotbalist de valoare. După despărțirea de Sheffield Wednesday, Vardy s-a văzut nevoit să-și relanseze cariera jucând pentru cluburi de semi-profesioniști, precum Stocksbridge Park Steels sau FC Halifax Town, pentru ca mai apoi să prindă un transfer la Fleetwood Town, echipă aflată la acea vreme în a 5-a ligă engleză de fotbal. Vardy a avut evoluții bune pentru noua sa echipă, iar după numai un sezon la echipa din Fleetwood a reușit să se transfere în liga a 2-a, la Leicester. Ceea ce a urmat pentru atacantul englez a fost imposibil de intuit.
Leicester - Manchester United, etapa 8

Performanțele lui Vardy și secretele longevității în Premier League

În anul 2014, Vardy a promovat cu "vulpile" în primul eșalon englez, pentru ca după numai două sezoane, în 2016, să producă una dintre cele mai mari surprize din istoria fotbalului și să câștige campionatul cu Leicester, fiind ales cel mai bun jucător din Premier League în același sezon. După performanța din 2016, atacantul englez a devenit acum două sezoane și cel mai vârstnic câștigător al "Ghetei de Aur" din istoria Premier League, la vârsta de 33 de ani. Vardy a reușit să intre și în topul select al fotbaliștilor cu peste 100 de goluri în prima ligă de fotbal din Anglia, alături de alte nume sonore precum Wayne Rooney, Alan Shearer, Frank Lampard sau Thierry Henry.
În ultima etapă de campionat, Leicester a remizat cu Crystal Palace, scor 2-2, partidă în care Vardy a înscris în minutul 37 un gol cu o semnificație aparte, golul cu numărul 90 în Premier League după împlinirea vârstei de 30 de ani. Singurul fotbalist care mai reușise să înscrie cel puțin 90 de goluri în Anglia după împlinirea vârstei de 30 de ani a fost atacantul englez care a evoluat și pentru Arsenal, Ian Wright, cu 93 de reușite. Astfel, Vardy țintește în acest sezon doborârea unui alt record, mai având nevoie de doar 4 goluri pentru a-l depăși pe Wright și să devină astfel fotbalistul cu cele mai multe goluri marcate după 30 de ani în prima ligă engleză.
Puțini jucători englezi părăsesc campionatul intern și încă și mai puțini dintre aceștia reușesc în străinătate. Pare că stilul de fotbal din Anglia, un stil consacrat de fobaliștii englezi și compatibil cu aceștia, și nivelul fotbalului și al competitivității de la juniori, un nivel apropiat de cel al seniorilor, sunt două din secretele longevității în Premier League.
Program Premier League, etapa 8 - Eurosport 2021/2022
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo