Jermain Defoe, fostul atacant al naționalei Angliei, a anunțat că se retrage din fotbal. În prezent la Sunderland, echipă cu care avea contract până la finalul sezonului, Defoe a decis să își încheie cariera la 39 de ani.
În cele 22 de sezoane petrecute la seniori, Defoe a marcat 305 goluri în 764 de partide. Înainte de a ajunge la Sunderland, Defoe a evoluat la Rangers, echipă pentru care a marcat 32 de goluri în 74 de partide, ajutând echipa antrenată la acea vreme de Steven Gerrard să cucerească titlul în Scoția.
Fostul atacant englez a făcut anunțul prin intermediul contului său de Twitter, menționând că a fost o decizie grea de luat, pe care a luat-o în urma discuțiilor cu familia și prietenii apropiați. Acesta le-a mulțumit foștilor colegi și antrenori cu care a lucrat de-a lungul carierei sale, dar și fanilor fiecărei echipe la care a jucat, anunțând că va lua o pauză în perioada următoare pentru a petrece mai mult timp alături de familie și prieteni, înainte de a începe un nou capitol al vieții sale.
Premier League
Vânzarea lui Chelsea, în aer! Abramovich, bănuit de rea credință! Ce au descoperit autoritățile
ACUM 11 MINUTE
Citește și:

Jermain Defoe a anunțat că se retrage din fotbal

Jermain Defoe a debutat în fotbalul profesionist în 1999, pe când avea doar 17 ani. Primii ani ai carierei sale în fotbalul profesionist i-a petrecut la West Ham, până la transferul din 2004 la Tottenham, echipă la care a evoluat până în 2014, cu excepția sezonului 2008/09, atunci când a evoluat la Portsmouth.
Defoe a avut parte și de o experiență de scurtă durată peste ocean, la Toronto FC, după care a revenit în fotbalul britanic. El a mai evoluat la Sunderland, Bournemouth și Rangers.
La echipa națională a Angliei, Jermain Defoe a marcat 20 de goluri în 57 de partide. Unul dintre aceste goluri a fost marcat la Cupa Mondială din 2010, atunci când a marcat singurul gol al Angliei în victoria contra Sloveniei cu 1-0 din faza grupelor.
Premier League
Harry Kane nu mai vrea să plece de la Tottenham! Ce a spus despre colaborarea cu Antonio Conte
ACUM 5 ORE
Premier League
Christian Eriksen ar vrea să joace din nou în Champions League! Ce a spus despre viitorul său
ACUM 9 ORE