Jordan Henderson, căpitanul lui Liverpool, a vorbit despre misiunea dificilă a jucătorilor din Premier League de a continua disputarea meciurilor, în condițiile în care cluburile se confruntă cu probleme de lot, din cauza numărului ridicat de infectări cu Covid-19. În ciuda faptului că jucătorii își doresc să joace fotbal, el crede că nimeni nu se gândește și la sănătatea lor. Etapa trecută, doar 4 partide s-au putut desfășura, dar Premier League a decis în cadrul zilei de luni ca programul din perioada următoare să rămână neschimbat.
"Bineînțeles că noi vrem să jucăm, dar sunt foarte îngrijorat că nimeni nu se gândește serios la sănătatea jucătorilor, mai ales în această perioadă, când covidul este aici. Noi încercăm să discutăm și să avem o influență, dar în acest moment simt că jucătorii nu primesc respectul pe care îl merită. Nu au pe cineva care să vorbească pentru ei și să spună că nu este bine pentru sănătatea lor", a declarat Henderson pentru BBC Sport.
Premier League
Christian Eriksen negociază cu un club din Premier League! Ce echipă l-a ofertat pe mijlocașul danez
ACUM 5 ORE

Henderson crede că oboseala își va spune cuvântul

Perioada sărbătorilor de iarnă este cea mai aglomerată perioadă din sezon pentru jucătorii din Premier League. Chiar și înainte de pandemie, echipele se confruntau cu probleme din cauza programului încărcat, iar în condițiile actuale, cu jucători infectați, problemele sunt mai mari ca niciodată.
Jordan Henderson a vorbit și despre timpul foarte scurt de recuperare pentru jucătorii care dispută un număr mare de meciuri, atât la echipele de club care participă în cupele europene, dar și la echipele naționale.
"Noi vorbim despre acest lucru pentru că, până la urmă, ne afectează în mod direct. Știu că oamenii vor spune că suntem plătiți cu sume foarte mari și ar trebui să continuăm să jucăm. Pot înțelege acest lucru, fotbalul este totul pentru noi. Mai ales pentru jucătorii care merg la echipa națională și dispută meciuri în cupele europene, dar au doar 2-3 săptămâni libere pe an. Nu cred că este destul pentru a te reface din punct de vedere fizic.
Nu cred că există destulă comunicare cu jucătorii. Este o problemă mare. Nu spun că trebuie să se ia decizii în funcție de ce cred jucătorii, pentru că avem opinii diferite, dar cred că pot participa la discuții. Până la urmă, noi suntem cei afectați de aceste decizii atunci când ieșim pe teren și jucăm", a mai spus Jordan Henderson.
Liverpool va juca în această seară în sferturile Cupei Ligii Angliei, după care va primi vizita celor de la Leeds United de Boxing Day. Echipa lui Jurgen Klopp se află pe locul al doilea în Premier League, la 3 puncte de Manchester City, după ce a remizat duminică pe terenul lui Tottenham, scor 2-2.
Liverpool-Leeds se joacă duminică de la 14:30, în direct și în exclusivitate pe Eurosport 1 și Eurosport Player.
https://i.eurosport.com/2021/12/21/3275753.jpg
Premier League
Lucian Sănmărtean a ales jucătorul etapei a 22-a din Premier League
ACUM 10 ORE
Premier League
Arsenal a pus ochii pe un jucător de la Nottingham Forest, după eliminarea din FA Cup
ACUM O ZI