Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Jorginho a explicat de ce a ratat de la 11 metri cu West Ham! Care este "scuza" italianului

Alex Masgras

Actualizat 26/04/2022 la 19:14 GMT+3

Jorginho a ratat o lovitură de la 11 metri în minutul 87 al partidei dintre Chelsea și West Ham. Italianul a dezvăluit că motivul pentru care a ratat este legat de timpul pierdut pentru analizarea fazelor de către sistemul VAR, lucru care îi face pe jucători să își mențină cu greu concentrarea înaintea unor momente importante.

Jorginho wird mit einer Rückkehr nach Italien in Verbindung gebracht.

Credit imagine: Getty Images

Jorginho a fost foarte aproape de a fi eroul negativ al partidei dintre Chelsea și West Ham de duminică. Mijlocașul italian a ratat o lovitură de la 11 metri în minutul 87, la scorul de 0-0. În cele din urmă, echipa lui Thomas Tuchel a obținut toate cele trei puncte, în urma reușitei lui Christian Pulisic din minutul 90.
În ciuda victoriei, Jorginho a fost extrem de dezamăgit de ratarea sa de la punctul cu var. Într-o discuție cu cei de la Sky Sports, mijlocașul a vorbit despre momentele în care fazele sunt analizare de către sistemul VAR, lucru care face ca jucătorii să își mențină cu greu concentrarea, înaintea unor momente importante:
"Genul acesta de presiune, mai ales în partide pe care trebuie să le câștigi și este ultimul minut, încerci să te izolezi, să îți iei gândul de la toată acea presiune, chiar dacă este dificil. Apoi ai VAR-ul și totul durează foarte mult, e greu să rămâi concentrat.
Ce trebuie să faci este să încerci să te izolezi, dar de data aceasta nu a funcționat, din păcate. Când ai acel mic moment de ezitare, atunci faci greșeala. Poate că am avut prea mult timp să mă gândesc, nu știu. Mă simt prost pentru că nu este un sentiment plăcut", a declarat Jorginho.
picture

Chelsea - West Ham 1-0. VIDEO Rezumatul partidei de pe Stamford Bridge

Citește și:

Jorginho, criticat pentru modul în care execută loviturile de la 11 metri

Fostul mare jucător al lui Liverpool și actual expert Sky Sports, Graeme Souness, l-a criticat pe Jorginho pentru modul în care execută loviturile de la 11 metri. Italianul obișnuiește să sară, înainte de a lovi balonul.
În ultimul an, Jorginho a ratat mai multe lovituri de la 11 metri extrem de importante. Acesta a ratat în finala EURO 2020 împotriva Angliei, dar Italia a reușit în cele din urmă să se impună și să câștige trofeul. De asemenea, el a mai ratat două penalty-uri împotriva Elveției, în preliminariile pentru Campionatul Mondial din Qatar, iar ratările sale s-au dovedit a fi uriașe, în condițiile în care Italia a ratat prezența la turneul final din acest an.
Jorginho
Cu toate acestea, Thomas Tuchel a preferat să nu îl critice pe mijlocașul său și i-a luat apărarea: "Jorgi a avut un record foarte bun cu noi, așa că am crezut cu toții că avem în sfârșit șansa de a marca golul de care aveam nevoie. Are un stil diferit de a executa. Când marchează pare incredibil, cool, calm, calculat.
Când ratează, te întrebi dacă ar fi putut executa mai bine. Dar este stilul lui și este dreptul lui să rămână cu el", a declarat Thomas Tuchel.
Chelsea se află pe locul 3 în Premier League, cu 65 de puncte, la 5 puncte distanță de Arsenal, ocupanta locului 4, față de care are o partidă mai puțin disputată. În acest final de sezon, echipa lui Tuchel mai are ca obiectiv consolidarea locului 3 în campionat și câștigarea FA Cup, acolo unde va juca împotriva lui Liverpool în finală.
Chelsea are o revanșă de luat în fața lui Liverpool, după ce "cormoranii" s-au impus la finalul lunii februarie în finala Cupei Ligii Angliei la loviturile de departajare.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo