Premier League este scena unui "război civil" între jucători și manageri pe de o parte, respectiv conducătorii Ligii pe de alta. Majoritatea cluburilor au fost lovite din plin de noul val de Covid, iar accidentările s-au acumulat și el, astfel că antrenorii trebuie să improvizeze la fiecare partidă.
În ciuda numeroaselor probleme, șefii Premier League au decis ca programul extenuant din perioada următoare să fie respectat, ceea ce a creat indignare în rândul principalilor actori. Numeroși manageri și fotbaliști consideră că sănătatea le este pusă în pericol în contextul în care fiecare formație va trebui să joace 3 meciuri într-o săptămână între Crăciun și Anul Nou.
Dilema a fost discutată joi în două ședințe on-line: una la care au participat majoritatea antrenorilor celor 20 de cluburi, iar cealaltă în prezența căpitanilor. Șefii Ligii au ascultat nemulțumirile, dar nu s-a luat nicio decizie, urmând ca noi întruniri să aibă loc la începutul lui 2022.
Premier League
Arsenal a pus ochii pe un jucător de la Nottingham Forest, după eliminarea din FA Cup
ACUM 10 ORE
Conform Daily Mail, jucătorii ar fi amenințat cu o grevă generală dacă oficialii vor continua să ignore problemele grave cu care se confruntă fotbaliștii din cauza programului infernal.
Directorul executiv al Asociației Fotbaliștilor Profesioniști, Maheta Molango, a confirmat că perspectiva unei greve a fost deja discutată: "Am vorbit cu mulți jucători importanți pe această problemă. Pot să vă spun că perspectiva unei greve generale nu dispare. Jucătorii nu aleg să vorbească despre astfel de probleme fără să se gândească mult la asta. Unitatea lor în aceste momente le dă o putere enormă. Acum depinde de cei care conduc fotbalul la toate nivelurile să înceapă să ia acest lucru în serios. Este o problemă care trebuie abordată în mod constructiv, cu jucătorii în centrul conversației. Asta trebuie să se întâmple acum. Nu este ceva care mai poate fi ignorat."
Citește și:

Pep Guardiola a instigat la o grevă generală

Printre cei care insistă că numai o grevă generală poate rezolva problemele actuale din Premier League se numără și Pep Guardiola. Antrenorul lui City a fost foarte concret în acest sens la conferința de presă de dinaintea meciului de duminică cu Leicester.
"Nu se va rezolva nimic prin vorbe. Jucătorii și antrenorii ar trebui să fie uniți și să facă o grevă generală. Dar nu cred că se va întâmpla acest lucru, pentru că vrem să jucăm. Lumea cere mereu mai ulte competiții, mai multe meciuri și mai puține vacanțe.
Am jucat primele două meciuri ale sezonului fără mulți jucători. Cu Tottenham și în Supercupă (n.r. cu Leicester) nu am avut echipă. Am avut 10 jucători. Este asta corect pentru competiție? Nu e corect, dar jucătorii aveau nevoie de o vacanță pentru a se odihni. Și acum vorbim despre bunăstarea jucătorilor? Pentru FIFA, Premier League sau radiodifuzori, afacerea este mai importantă decât bunăstarea fotbaliștilor", a spus ibericul.
Guardiola nu a participat la ședința comună a managerilor și a trimis câteva săgeți la adresa omologilor săi. Ibericul este convins că la astfel de întruniri fiecare își urmărește propriul interes, așa cum s-a întâmplat și în debutul sezonului actual, când majoritatea managerilor au votat împotriva regulei celor 5 schimbări, una care ar fi permis protejarea fotbaliștilor.
"Știu cum sunt aceste întâlniri - fiecare are grijă de el însuși. Orice va decide Premier League, managerii vor spune "OK". Când am votat regula celor 5 schimbări fiecare a votat în interes personal. Peste tot în lume se permit 5 schimbări, doar aici sunt 3. Spune-mi un singur lucru care ajută mai mult protejarea jucătorilor decât această regulă! Am avut ocazia să decidem noi acest lucru, dar nu am făcut-o", a menționat Guardiola.
Din etapa de Boxing Day au fost deja amânate două partide, dar Liga a respins cererea celor de la Everton pentru amânarea meciului cu Burnley. Acesta lucru l-a scos din sărite pe Rafa Benitez, care s-a declarat stupefiat că oficialii nu au ținut cont de problemele de lot de la Everton
"Avem şase accidentaţi şi cinci jucători cu Covid, cred că nu este corect", a declarat Benitez.
Premier League
Îl pierde Liverpool pe Mo Salah? Clubul, "nepregătit" pentru cerințele salariale ale egipteanului
ACUM O ZI
Premier League
Conflictul Tuchel – Lukaku, pe cale să explodeze iar. Managerul și-a criticat jucătorul
IERI LA 16:41