De MARIAN URSESCU
Manchester City-Liverpool e derbyul care ar putea stabili campioana în Premier League. Începe la 18:30, pe Ettihad Stadiumm și va putea fi urmărit direct pe Eurosport. Înaintea marelui meci, fostul mijlocaș al lui Bayern, Dietmar Hamann a făcut o comparație între managerii celor două echipe.
"Nu poți pune la îndoială pedigree-ul celor doi mari manageri rivali, dar cred cu tărie, în cee ace privește realizările, că Klopp are avantaj față de Guardiola", spune Hamann, fostul mijlocaș al lui Bayern Munchen.
Premier League
Liverpool şi Aston Villa, mutări "fulger"! Două transferuri confirmate, în Premier League
ACUM 3 ORE
”De când Klopp a ajuns pe Anfield în 2015, iar Guardiola la City un an mai târziu, Premier League a devenit extrem de competitivă și greu de câștigat. În doar câțiva ani Premier League s-a transformat într-o cursă cu doi cai. Pur și simplu nu aș fi crezut că este posibil ca două echipe să domine Premier League așa cum au făcut-o”, a subliniat Dietmar Hamann.

Este rivalitatea Fergusson-Wenger a generației moderne?

Întrebat dacă rivalitatea Klopp-Guardiola se poate compara cu cea dintre Fergusson și Wanger, managerii de la United, respective Arsenal, în trecut, neamțul a răspuns pentru Daily Mail. ”În trecut rivalitatea era puțin mai verbală, dar este o comparație corectă”. Neamțul a pus apoi paie pe foc cînd a spus că el vede trei manageri mai de success decât Guardiola, care au trecut prin fotbalul englez, în ultimul timp. ”Nu înțeleg cu adevărat promovarea în exces care-l înconjoară!”, a subliniat Hamann.
”Jose Mourinho a câștigat titluri de ligă în patru țări diferite și Liga Campionilor cu două cluburi, în timp ce palmaresul lui Carlo Ancelotti este unul fără egal și pe cale să se îmbunătățească dacă Real Madrid va câștiga La Liga și Liga Campionilor”, a enumerat neamțul doi manageri mai de success.
Și al treilea manager? ”Pentru mine este Jurgen Klopp. Ceea ce a realizat el cu bugetele pe care le are, la Liverpool, este remarcabil. Este un manager cu adevărat excepțional. Marea sa abilitate este de a integra jucători, un talent pe care Guardiola nu-l posedă în același mod. Când Klopp l-a semnat pe Diogo Jota sezonul trecut, toată lumea s-a întrebat dacă se va apropia de echipă, dar a fost imediat implicat. A fost exact la fel cu Luis Diaz”, a explicat Dietmar pentru sursa citată.
”Uitați-vă de cealaltă parte, îl aveți pe Grealish, care a costat de trei ori mai mult, dar se străduiește să aibă orice fel de impact. Este un jucător de 100 de milioane de lire sterline, dar încă nu este complet integrat”, a subliniat fostul forbalist al lui Bayern.

"Klopp este un manager exceptional. A arătat-o și la Dortmund!"

Dietmar Hamann și-a continuat în materilaul din Daily Mail pledoaria pentru managerul lui Liverpool. ”În felul în care jucătorii lui Liverpool vorbesc despre managerul lor, sunt sigur că ar trece printr-un zid de cărămidă pentru el. Nu sunt la fel de sigur că jucătorii lui City ar face la fel”.
”Am știut întotdeauna că Jurgen Klopp este un manager excepțional. Îmi amintesc că am vorbit cu CEO-ul Liverpool, Billy Hogan, el era director comercial la acea vreme, chiar înainte de a veni Klopp și am spus că el este tipul care ar putea uni acest club și acest oraș. Dortmund este un oraș foarte asemănător cu Liverpool și, văzând ce făcuse Klopp acolo, am știut doar că era potrivit pentru Liverpool. Nu l-aș schimba pe Klopp cu niciun alt manager din lume. Nici cu Guardiola”, a încheiat Dietmar Hamann.
Fotbal
LIVE BLOG Mercato 2022 | Primele mutări importante ale acestei veri! Cu cine s-a înțeles Liverpool
ACUM 6 ORE
Liga Campionilor UEFA
Fede Valverde, deranjat de ce a spus Mo Salah despre Real Madrid: "Lipsă de respect!"
ACUM 6 ORE