Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Jucătorul pe care Antonio Conte vrea să îl transforme într-unul dintre cei mai buni fundași din lume

Andrei Nicolae

Publicat 22/12/2021 la 13:27 GMT+2

Antonio Conte, managerul echipei Tottenham, consideră că Eric Dier poate deveni unul dintre cei mai buni apărărori centrali din lume. Italianul este covins că rolul jucătorului din naționala Angliei într-o defensivă cu trei fundași centrali i se potrivește de minune.

Tottenham Hotspur's English defender Eric Dier (L) vies with Brentford's French midfielder Bryan Mbeumo (R)

Credit imagine: Getty Images

Eric Dier a jucat toate minutele la Tottenham în Premier League, de când Antonio Conte a fost numit manager la echipa londoneză. Iar italianul l-a lăudat pe jucătorul englez, susținând căpoate deveni unul dintre cei mai buni fundași centrali din fotbalul mondial.
Conte a recunoscut că fotbalistul în vârstă de 27 de ani încănu este un produs finit, fiind însăconvins că are un potențial imens să mai crească.
"Eric Dier poate deveni unul dintre cei mai buni jucători din lume în această poziție", a declarat Conte reporterilor înaintea meciului cu West Ham din sferturile de finală ale Cupei Ligii, fiind citat de Daily Mail.

Antonio Conte a evidențiat că Eric Dier trebuie să conducă mai mult linia de apărare

"Cu siguranță trebuie să lucreze și să continue să îmbunătățească. Trebuie să conducă mai mult, pentru că în acea poziție e nevoie să vorbești mult. Trebuie să stai la mijloc, în spate unde se vede totul.Are un mare spațiu de perfecționare, dar vorbim de un jucător foarte bun, puternic fizic, cu personalitate și bun din punct de vedere tehnic, pentru că a fost mijlocaș.
Acest rol este perfect pentru el. Trebuie să continue în acest fel pentru că poate deveni unul dintre cei mai buni fundași centrali", a mai spus Antonio Conte.
Englezii au remarcat faptul că Eric Dier poate avea evoluții asemănătoare cu cele văzute în ultimii ani la Toby Alderweireld, unul dintre stâlpii apărării lui Tottenham.
"Dier este un pasator exemplar, stăpânește diagonala a lui Alderweireld, iar Conte îl folosește ca fundaș central care joacă mingea, având în vedere confortul său la mijlocul terenului, precum și în apărare", a evidențiat sursa citată. Jucătorul lui Tottenham a avut 51 de pase reușite din 58 în partida din weekend cu Liverpool (2-2) și a fost lăudat pentru rolul său în anihilarea lui Mohamed Salah.
Premier League Today
Într-o apărare de trei fundași centrali, alături de Ben Davies și Davinson Sanchez, Eric Dier se simte ca acasă în sistemul preferat al lui Conte.
Tottenham înfruntă West Ham, miercuri, de la ora 21:45, în sferturile de finală ale Cupei Ligii. Iar trupa lui Antonio Conte speră să mai facă un pas către primul trofeu al clubului după o pauză de 14 ani. Mai ales după ce a fost eliminată din Conference League, această competiție a devenit un obiectiv important pentru Spurs.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo