Jurgen Klopp are în continuare șanse să devină primul antrenor care cucerește toate cele 4 competiții importante în care o echipă engleză este angrenată pe parcursul unui sezon. Liverpool a câștigat deja Cupa Ligii și duce o luăptă la baionetă cu Manchester City în Premier League. De asemenea, formația de pe Anfield este printre favorite și în Champions League, dar și în Cupa Angliei, unde a ajuns deja în semifinale.
În ceea ce privește lupta pentru titlu, Liverpool a câștigat sâmbătă cu 2-0 contra lui Watford, dar nu a stat decât câteva ore pe primul loc, pentru că Manchester City s-a impus cu același scor pe terenul lui Burnley. Un moment decisiv în această luptă va fi săptămâna viitoare, când City și Liverpool se vor întâlni în meci direct, pe Etihad.
Citește și:
Premier League
Pep Guardiola i-a mulțumit lui Liverpool pentru felul în care a jucat în acest sezon
IERI LA 06:42

Jurgen Klop pune Premier League pe primul plan

Vorbind despre bătălia pentru titlu, Jurgen Klopp a menționat că Premier League este cea mai importantă competiție pentru Liverpool în acest final de stagiune. Germanul a lăsat chiar să se înțeleagă că va odihni o parte dintre jucători în meciul cu Benfica din Champions League, pentru ca oamenii de bază să fie 100% la derby-ul cu City de duminica viitoare .
"Sperăm la două luni mari. Săptămâna aceasta poate decide foarte multe despre cum va fi luna mai. Băieții au creat o bază solidă și acum trebuie să o folosim. Este complicat. Sunt atâtea motive pentru care e foarte greu să câștigi un trofeu. Trebuie să luăm meci cu meci. Sperăm că îi menținem pe toți băieții în formă și să facem schimbări între meciuri. Premier League este cea mai importantă competiție. Gloria în Premier League va însemna cu siguranță cel mai mult pentru Liverpool", a spus Klopp la conferința de presă de după victoria cu Watford.
Klopp a câștigat deja un titlu cu Liverpool, acum doi ani, iar un nou succes ar face ca formația de pe Anfield să o egaleze pe Manchester United la numărul de trofee (20).
La fel ca în campionat, Manchester City este marele hop de care trebuie să treacă Liverpool și în Cupa Angliei. Cele două echipe vor juca pe Wembley în semifinale, la doar 6 zile distanță de la derby-ul din Premier League. Finalul de sezon ar putea aduce o nouă confruntare de vis între cele mai bune echipe engleze, în finala Champions League, deoarece City și Liverpool sunt pe părți diferite de tablou.
https://i.eurosport.com/2022/03/30/3347115.jpg
Liga Campionilor UEFA
Revenire importantă la Real Madrid înainte de finala cu Liverpool! Ce fotbalist s-a recuperat
19/05/2022 LA 09:32
Liga Campionilor UEFA
Klopp, decizie surprinzătoare! Cum încearcă să rezolve problema accidentărilor înainte de finala UCL
16/05/2022 LA 14:22