Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Jurgen Klopp, adorat de un jucător care a scris istorie la City: "Mă întreb dacă tipul ăsta se odihnește"

Nicu Savin

Publicat 30/03/2022 la 11:40 GMT+3

Jurgen Klopp este extrem de apreciat inclusiv de jucătorii cu care nu a lucrat vreodată. Yaya Toure a fost unul dintre cei mai importanți jucători de la Manchester City între 2010 și 2018, dar ivorianul este cucerit de stilul lui managerului de la Liverpool.

Jürgen Klopp manager of Liverpool during a training session at AXA Training Centre on February 25, 2022 in Kirkby, England

Credit imagine: Getty Images

Jurgen Klopp este unul dintre cei mai buni antrenori din lume. Fotbalul pe care echipele sale îl propun i-a adus numeroși fani chiar și din rândul fotbaliștilor care nu au lucrat niciodată cu el.
Printre aceștia se numără și Yaya Toure, fost jucător exponențial la Manchester City între 2010 și 2018. Ivorianul a vorbit la superlativ de antrenorul german și a mărturist că vorbește prin mesaje cu el, scoțând în evidență caracterul deosebit al managerului de la Liverpool.
"Când câștigă jocuri, îi trimit câte un sms. Este încântat, îmi răspunde mereu și m-a invitat să-l cunosc. Uneori mă gândesc dacă tipul ăsta se odihnește vreodată? Nu cred, îi place prea mult fotbalul. Este un antrenor de top.", a declarat Yaya Toure într-un interviu acordat pentru The Times.
Citește și:

Yaya Toure, în relații reci cu Guardiola

Declarațiile lui Yaya Toure vin și în contextul în care relația sa cu Pep Guardiola nu a fost cea mai bună în cei doi ani în care a lucrat cu ibericul pe Etihad. În 2018, mijlocașul l-a acuzat chiar de rasism pe antrenorul "cetățenilor", spunând că acesta are o problemă cu jucătorii africani și insinuând că l-a constrâns să plece de la City.
Ulterior, Yaya Toure a recunoscut că acele remarci au fost eronate și și-a cerut scuze, dar nu a primit nici în ziua de azi un răspuns de la Guardiola.
"Nu am primit vreun răspuns. Am pus totul pe seama pandemiei. Chiar mi-ar plăcea să mă întâlnesc din nou cu Guardiola. Vreau să stau de vorbă cu oameni care au o pasiune mare pentru fotbal", a spus Toure.
În ceea ce privește lupta strânsă pentru titlu dintre Manchester City și Liverpool, Yaya Toure a mărturisit că ține cu fosta sa echipă, dar a subliniat că Liverpool este foarte puternică: "Liverpool și City sunt despărțite de un singur punct și se vor lupta până la final. Sper că City va câștiga pentru că sunt fan City, dar totul este foarte imprevizibil. Liverpool este o echipă foarte, foarte puternică.".
Vorbind despre actualii jucători din Premier League care joacă pe postul de mijlocaș central, Toure i-a remarcat în mod deosebit pe Rodri (Manchester City) și Conor Gallagher (Crystal Palace, împrumutat de la Chelsea).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo