Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Jurgen Klopp, despre posibila despărțire de Liverpool în 2024: "Va fi bine după ce voi pleca"

Alex Masgras

Publicat 05/03/2022 la 12:47 GMT+2

Contractul lui Jurgen Klopp cu Liverpool se încheie în iunie 2024, iar tehnicianul german nu dă semne că va semna o prelungire a contractului cu echipa de pe Anfield. În acest moment, planul este ca el să se despartă de "cormorani" în 2024, dar este convins că totul va fi bine la echipă și după plecarea sa.

Jürgen Klopp vom FC Liverpool

Credit imagine: Getty Images

Jurgen Klopp a confirmat că planul este ca el să se despartă de Liverpool în iunie 2024, atunci când actualul contract cu gruparea de pe Anfield expiră. Tehnicianul german a revoluționat echipa în cei 6 ani și jumătate de când l-a înlocuit pe Brendan Rodgers, el fiind antrenorul care a readus titlul la Liverpool după 30 de ani.
În decembrie 2019, el a semnat o prelungire a contractului, în ciuda faptului că avea de gând să stea la Liverpool 7 ani, așa cum a stat la Mainz și Borussia Dortmund. În iunie 2024, tehnicianul german va deveni cel mai longeviv antrenor al lui Liverpool de la Bob Paisley, legendarul antrenor al "cormoranilor", care a condus echipa în perioada 1974-1983.
Liverpool manager Jürgen Klopp celebrates with the trophy after the Carabao Cup Final match between Chelsea and Liverpool at Wembley Stadium on February 27, 2022 in London, England
Klopp a readus-o pe Liverpool în prim planul fotbalului european, dar nu se gândește să continue și după iunie 2024. Pentru el, cel mai important este să aibă energie de a continua, dar asigură că după ce se va despărți de echipă, succesorul său va găsi o echipă puternică:
"Sunt plin de energie, dar trebuie să fiu sigur că așa se va întâmpla și în viitor. Nu vreau să stau, să devin mai obosit și să mă gândesc 'Wow! De ce își bate toată lumea capul când mie nu îmi mai pasă?'.
Când vorbesc despre un plan, mă refer la planurile clubului. Viitorul meu va fi ok. Nu am un plan. Mă pot decide în ultimul moment, să spunem așa. Nu e o problemă.
Lucrurile pe care le facem sunt gândite pentru o perioadă lungă de timp. Am încercat să îmbunătățim multe lucruri în ultimii ani. La început, mulți au crezut că dacă sunt din Germania, vom face lucrurile ca în Germania, dar nu este cazul.
Head coach Jurgen Klopp of Liverpool lifts the Champions League Trophy after winning the UEFA Champions League Final between Tottenham Hotspur and Liverpool at the Wanda Metropolitano in Madrid, Spain on June 01, 2019.
Am muncit aproape 20 de ani în Germania dar niciodată nu am zis: 'Suntem perfecți, ar trebui să aducem lucrurile noaste și în alte țări'. Nu, am făcut doar lucrurile corecte, am adus oamenii potriviți în pozițiile potrivite.
Dar asta nu îți garantează titlul. Înseamnă că ai oamenii potriviți pentru treburile respective. Asta încercăm să facem, iar oamenii aceștia, mulți dintre ei care sunt deja aici, vor fi bun. Va fi bine după ce voi pleca, oricând se va întâmpla asta. Planul este 2024, vă mulțumesc mult", a declarat Klopp, potrivit Daily Mail.
Citește și:

Jurgen Klopp este în căutarea celui de al doilea titlu în Premier League

După ce a câștigat Cupa Ligii Angliei la finalul săptămânii trecute, Jurgen Klopp își îndreaptă din nou atenția către Premier League. În acest sezon, lupta la titlu s-a relansat, iar Liverpool este echipa care îi poate pune mari probleme lui Manchester City. În acest moment, cele două echipe sunt despărțite de 6 puncte, dar echipa de pe Anfield are un meci mai puțin disputat.
Jurgen Klopp a câștigat la Liverpool 5 trofee, dar își dorește să adauge mai multe titluri în vitrina sa. Înainte de finala cu Chelsea, tehnicianul german a spus că nu vrea ca peste ani să se gândească la faptul că echipa a câștigat prea puține trofee, în condițiile în care dispune de toate resursele pentru a câștiga mai multe trofee în perioada următoare.
În această seară, Liverpool o va întâlni pe Anfield pe West Ham United, echipă care a câștigat partida din tur de la Londra, cu 3-2. Liverpool-West Ham United este în această seară de la ora 19:30, în direct și în exclusivitate pe Eurosport 1 și Eurosport Player.
Program Premier League, 5-7 martie
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo