Liverpool joacă astăzi, de la ora 16:00, în deplasare, pe terenul celor de la Crystal Palace, într-un meci contând pentru a 23-a etapă a Premier League. Înaintea acestei partidei, antrenorul 'cormoranilor' a vorbit despre lupta pentru titlul de campioană a Angliei.
Jurgen Klopp a insistat că Liverpool nu va renunța la titlu, recunoscând totodată că este mereu cu ochii pe cei de la Manchester City, care sunt lideri ai clasamentului în acest moment. Echipa lui Pep Guardiola are 57 de puncte, cu 12 mai multe decât Liverpool, care are însă două meciuri în minus.
Klopp, care a spus că este mândru că echipa sa a reușit să facă o figură frumoasă în ciuda faptului că Mohamed Salah și Sadio Mane sunt în Camerun, convocați la echipele naționale pentru Cupa Africii pe Națiuni, este de părere că secretul lui Liverpool în ultimele săptămâni a fost apărarea, care nu a luat decât un singur gol în ultimele 4 partide.
Liga Campionilor UEFA
Revenire importantă la Real Madrid înainte de finala cu Liverpool! Ce fotbalist s-a recuperat
19/05/2022 LA 09:32
În plus, Jurgen Klopp crede că lupta pentru un loc printre primele 4 echipe îi va ajuta pe fotbaliștii săi să rămână concentrați, deși i se pare o nebunie să susțină că Liverpool va reuși să-i prindă din urmă pe cei de la City.
Citește și:
"Dacă aș sta aici și aș spune 'o simt, îi vom lua pe cei de la City', ar fi chiar o nebunie, nu? Dar dacă stau aici și spun 'nici nu încercăm', și asta ar fi o nebunie. Deci singurul lucru pe care îl putem face este să câștigăm meciuri de fotbal.
Abia așteptăm un pas greșit, dar nu putem influența un pas greșit al lui City. Singurul lucru pe care îl putem influența ține de propriile noastre performanțe – și cred că este o idee bună să facem exact asta. Așa că vom încerca să câștigăm cât mai multe meciuri.
Este foarte necesar să facem asta pentru că există doar 4 locuri pentru Champions League. Anul acesta, competiția este atât de nebună. Tottenham, de exemplu, și-a schimbat managerul pentru că nu erau mulțumiți și dacă acum își câștigă jocurile, ar putea ajunge pe locul trei. Cu United nu se știe niciodată. Arsenal are potențial. Mai este și Chelsea. Cei de la West Ham sunt și ei prin preajmă. Deci trebuie să câștigăm o mulțime de meciuri și exact asta vom încerca. Apoi vom vedea unde ajungem", a declarat Jurgen Klopp, citat de Mirror.
Meciul dintre Crystal Palace și Liverpool este programat de la ora 16:00 și va fi transmis în direct pe Eurosport 1 și Eurosport Player.
Liga Campionilor UEFA
Klopp, decizie surprinzătoare! Cum încearcă să rezolve problema accidentărilor înainte de finala UCL
16/05/2022 LA 14:22
The Emirates FA Cup
Salah & Co, gest superb după victoria din FA Cup! Invitatul special pe care l-au avut în vestiar
15/05/2022 LA 05:26