Newcastle a fost cumpărată de curând de către un consorțiu saudit, contra sumei de 300 de milioane de £, iar noii proprietari anunță investiții masive, care să transforme clubul de pe St. James Park într-o adevărată forță în Premier League și în Europa.
Jurgen Klopp a făcut câteva comentarii controversate pe marginea acestui subiect. Antrenorul lui Liverpool este de părere că o asemenea tranzacție nu ar fi trebuit permisă atât de ușor de către conducătorii fotbalului englez, invocând problemele existente cu privire la respectarea drepturilor omului în Arabia Saudită.
"Nu vreau să vorbesc prea mult despre asta, pentru că nu e treaba mea.Dar nu pot exista două opinii cu privire la problemele legate de drepturile omului în Arabia Saudită. Nu a existat nicio întrebare în legătură cu acest lucru. De ce a fost permisă o astfel de tranzacție în ciuda tuturor îndoielilor? Acest lucru ar fi trebuit explicat", a spus Klopp pentru Sky Sports.
Premier League
Merseyside derby | Sigurdsson, mai scump decât Salah și Mane. Cum a fost "jefuită" Everton
IERI LA 12:46
Citește și:
https://i.eurosport.com/2021/10/12/3235740.png

Jurgen Klopp: "Newcastle și-a garantat un rol dominant în lume pentru următorii 20-30 de ani"

Managerul lui Liverpool a continuat și a menționat că, din punct de vedere sportiv, Newcastle va deveni o forță datorită resurselor financiare nelimiatte ale noilor proprietari, comparând clubul de pe St. James Park cu PSG și Manchester City. Germanul a mers și mai departe și a spus că ceea ce se întâmplă la Newcastle seamănă foarte mult cu ideea unei Super Ligi Europene, doar că se rezumă la un singur club.
"Dacă vorbim doar despre fotbal, pe termen lung Newcastle va fi o superputere. Este al treilea club pe care îl știu, care aparține unei țări și uneia dintre cele mai bogate familii din lume (n.r. cu referire la PSG și Manchester City) . Acest lucru le deschide o mulțime de oportunități. Toată lumea a fost împotriva Super Ligii Europene. Acest lucru este practic ca Super Liga, dar numai pentru un singur club. Newcastle și-a garantat un rol dominant în lume pentru următorii 20 - 30 de ani", a conchis Klopp.
https://i.eurosport.com/2021/10/11/3235340.jpg
Romanian Liga I
Ancelotti: "Așa arăta topul meu 5 la Balonul de Aur, dacă aș fi votat"
IERI LA 05:54
Premier League
"Balonul de Aur 2021, o insultă pentru Salah!". Englezii nu pricep cum Mo a putut termina sub CR7
30/11/2021 LA 10:30