Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Jurgen Klopp, un nou atac sub centură la adresa UEFA: "E cea mai ridicolă idee din lumea fotbalului"

Nicu Savin

Publicat 13/05/2022 la 16:29 GMT+3

Jurgen Klopp nu ratează nicio ocazie să atace UEFA. După ce s-a revoltat recent din cauza numărului mic de bilete primite de fanii lui Liverpool la finala Champions League, germanul a criticat din nou forul european pentru creșterea numărului de meciuri în viitorul format, dar și pentru că la finalul sezonului vor avea loc multe meciuri în Liga Națiunilor.

Jürgen Klopp

Credit imagine: Getty Images

Jurgen Klopp nu se ferește niciodată să-și spună opiniile, chiar dacă acestea sunt în neconcordanță cu politica adoptată de mai marii fotbalului. Recent, antrenorul lui Liverpool a criticat vehement UEFA pentru că le-a oferit fanilor echipei sale doar 20.000 de bilete la finala Champions League. Ceferin a explicat de ce se întâmplă acest lucru în fiecare an și chiar a discutat prin mesaje cu Klopp pentru a-l convinge că forul european nu are niciun interes ascuns.
Germanul pare că a înțeles situația, dar a avut alte motive de revoltă față de UEFA. În primul rând, managerul lui Liverpool nu este de acord cu viitorul format din Champions League, deoarece echipele vor juca un număr mai mare de meciuri. În plus, programarea primelor 4 etape din Liga Națiunilor în luna iunie a acestui an reprezintă o idee de neînțeles pentru Klopp.
"Nu am avut timp să studiez în detaliu noul format din Champions League, am auzit foarte puține despre asta. Dar mai multe jocuri sunt întotdeauna o idee proastă. Am vorbit destul de des despre asta. Apoi, Liga Națiunilor este una dintre cele mai ridicole idei din lumea fotbalului. Unii jucători au jucat peste 70 de meciuri și noi continuăm cu jocurile din Liga Națiunilor după terminarea sezonului. Aș prefera ca UEFA să ia mai mulți bani din finala Ligii Campionilor și să scape de Liga Națiunilor.", a spus Klopp, citat de Daily Mail.
Citește și:

Klopp susține că Liverpool e "disperată" să câștige FA Cup

Vorbind despre finala Cupei Angliei de sâmbătă, Klopp a recunoscut că echipa sa e "disperată" să câștige trofeul, pe care nu l-a mai cucerit din 2006. Germanul a subliniat că Chelsea a fost mult mai eficientă în această competiție în ultimul timp, dar asigură că Liverpool va da totul, fiind conștientă de măreția unui asemenea meci.
"Suntem cu adevărat disperați să câștigăm acest trofeu. Avem un adversar pe care îl cunoaștem. Ultima dată am câștigat FA Cup în 2006, ei au câștigat de trei sau patru ori de atunci. Sunt specialiști în cupe, dar vom încerca.
Ar însemna enorm pentru noi, acesta este adevărul. Am avut cu doar câteva săptămâni în urmă o altă finală cu Chelsea (n.r. finala Cupei Ligii, câștigată de Liverpool la penalty-uri), care s-a simțit ca o finală a Cupei Mondiale, iar acum ne vom duela din nou, așa că sunt destul de sigur că mulți oameni din întreaga lume se vor uita la acest meci. Este un joc special, intens. Pentru unii dintre noi poate este cel mai mare din carieră. Vrem să ne bucurăm de el și să le oferim trofeul fanilor noștri", a spus Klopp la conferința de presă.
Chelsea și Liverpool s-au mai întâlnit o singură dată în finala FA Cup. Se întâmpla în 2012, când londonezii conduși de Roberto Di Matteo s-au impus cu 2-1. Aceea a fost și ultima finală jucată de Liverpool în cea mai veche competiție din lume. "Cormoranii" nu au mai câștigat trofeul din 2006, când s-au impus la penalty-uri contra lui West Ham.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo