Germanul se aşteaptă ca brazilienii din lotul lui Liverpool să fie convocaţi la naţională, dar nu ştie dacă se va putea baza imediat pe ei la întoarcerea în Anglia, din cauza regulilor privind carantina.
Jurgen Klopp a cerut autorităților engleze să găsească de urgență o soluție pentru această problemă. Două vedete din echipa lui Klopp, Alisson și Fabinho, se numără printre cei opt jucători din Premier League care vor fi chemați la naţionala Braziliei pentru meciurile din preliminariile Campionatului Mondial ce vor avea loc în luna octombrie.
Cu toate acestea, în conformitate cu reglementările actuale ale guvernului britanic, jucătorii ar trebui să stea în carantină timp de 10 zile la întoarcere, deoarece țara sud-americană se află în prezent în zona roşie, o problemă din cauza căreia cluburile din Premier League au refuzat să-și lase jucătorii la naţională la începutul acestei luni.
Premier League
Vedetele din Premier League vor să se renunțe la VAR!
02/10/2022 LA 07:47

Klopp face apel la înţelegere: "Trebuie să existe o soluţie"

La conferinţa de presă premergătoare partidei lui Liverpool de la Brentford, Klopp a atras atenţia asupra acestei probleme, însă s-a declarat încrezător în legătură cu faptul că se va ajunge la un numitor comun: "Trebuie să existe o soluție pentru că nu putem să o lăsăm așa cum este și să spunem că nu este o problemă. Da, este o problemă. Sunt destul de sigur că oamenii cu putere de decizie lucrează la asta".
Chiar dacă jucătorii săi brazilieni au reușit să evite carantina la întoarcerea în Marea Britanie, Klopp este încă nemulţumit de programul echipei sale.
Brazilia va juca cu Columbia, Venezuela și Uruguay în pauză prilejuită de meciurile naţionalelor. Ultimul meci, cel cu Uruguay, începe la ora 1.30, ora Regatului Unit, vineri, 15 octombrie, iar Liverpool joacă cu Watford a doua zi, la 12:30.
"Mă aștept să plece", a adăugat Klopp. "Evident, nimeni nu s-a gândit încă la asta [programarea] și este o problemă cu Liverpool, nu o problemă pentru nimeni altcineva. Watford nu are astfel de probleme, dar nu știu cum puteți face aceste lucruri și nimeni nu reacționează la aceste programări. Programul este întotdeauna o problemă, dar e ca și cum băieții care se uită televizor spun doar: "Ok, asta este, trebuie să joace".
"Să aruncăm o privire la modul în care putem rezolva asta. Nu este benefic pentru jucători şi nici pentru cluburi. Sper că guvernul va veni cu o soluție", a declarat Klopp, citat de goal.com.
Refuzul cluburilor din Premier League de a-și lăsa jucătorii sud-americani sămeargă la echipele naţionale la începutul acestei luni a determinat federațiile braziliene, paraguayane, chiliene și mexicane să aplice "regula de cinci zile", o directivăFIFA care a fost concepută pentru a proteja naţionalele.
Plângerile au fost în cele din urmă retrase în urma discuțiilor de ultimă oră dintre FIFA și guvernul britanic, însă s-au făcut alte promisiuni înainte de pauza internațională din octombrie.
Dar o soluție nu a fost încă găsită, mai rămâne puțin peste o săptămână înainte ca jucătorii să plece la echipele naţionale.
https://i.eurosport.com/2021/09/21/3224010.jpg
Premier League
Erling Haaland, lăsat perplex de Guardiola! "E o nebunie, nu înțeleg cum e posibil așa ceva"
01/10/2022 LA 12:30
Premier League
Brazilianul Richarlison, explicațiile trecerii sale de la Everton la Tottenham!
17/09/2022 LA 09:47