Liverpool este una dintre marile forțe ale Europei care nu este foarte activă pe piața transferurilor, asta și pentru că Jurgen Klopp a creat un mecanism care funcționează excelent și în puține locuri e nevoie de întăriri. Totuși, anii trec peste starurile care au făcut istorie în ultimii ani la clubul de pe Anfield și nevoie care antrenorul și oficialii să gândească în perspectivă.
Jurgen Klopp a spus întotdeauna că transferurile de marcă nu sunt ceva specific lui Liverpool și că el preferă să se uite în propria curte, la echipele de tineret, când are nevoie de un fotbalist pe un anumit post. Din punct de vedere ofensiv, Liverpool este acoperită, Diogo Jota integrându-se perfect după transferul pe Anfield, iar trio-ul Salah-Mane-Firmino fiind în continuare la un nivel excepțional.
Totuși, Jurgen Klopp se gândește la viitor și caută să mai aducă la echipă un atacant de mare valoare. Liverpool nu își permite să plătească sume exorbitante pe jucători și nici să concureze la salarii cu City, United sau Chelsea, ori în aceste condiții e greu de convins jucători care au deja o cotă uriașă să meargă pe Anfield.
Premier League
Scouterii lui Liverpool, pe urmele unui star de la Cupa Mondială! Klopp, mare fan al fotbalistului
ACUM 7 ORE
Citește și:

Klopp îl dorește cu orice preț pe Ousmane Dembele la Liverpool

Totuși, o strategie bine gândită ar putea compensa inferioritatea financiară dintre Liverpool și celelalte forțe din Premier League. Conform Mundo Deportivo, șefii "cormoranilor" au declanșat "Operațiunea Dembele". Francezul de la Barcelona este în ultimul an de contract și până acum nu s-a ajuns la un acord de prelungire.
Cel care a inițiat această operațiune este Jurgen Klopp, care îl apreciază foarte mult pe atacant și îl vrea neapărat sub comandă din vara anului viitor. Sursa citată notează că oficialii Barcelonei sunt foarte stresați de faptul că Dembele nu a semnat încă prelungirea contractului și chiar îl suspectează pe impresarul acestuia, Moussa Sissoko, că poartă negocieri în ascuns cu alte forțe ale Europei.
Manchester City, Manchester United, Chelsea, Juventus sau PSG urmăresc îndeaproape situația lui Dembele, dar Liverpool ar fi cea mai insistentă pe această pistă. Jurnaliștii catalani susțin că directorul tehnic al "cormoranilor", Michael Edwards, este hotărât să-i facă pe plac lui Klopp și i-a înștiințat pe proprietarii echipei că transferul francezului este o prioritate zero.
Liverpool intenționează să-l convingă pe Dembele să semneze încă de la 1 ianuarie, când intră în ultimele 6 luni de contract, iar pentru asta oficialii englezilor îi pregătesc o primă de instalare uriașă și un salariu pe măsură.
Chiar dacă a suferit mai multe accidentări grave, care l-au împiedicat să-și arate adevărata valoare la Barcelona, Dembele are doar 24 de ani, iar Klopp este dispus să riște totul pentru a-l avea în echipă, văzând în el un potențial enorm.
Pentru Barcelona ar fi un adevărat dezastru dacă l-ar pierde gratis pe Dembele. Catalanii au plătit 135 de milioane de € pentru internaționalul francez în urmă cu 4 ani, Borussia Dortmund făcând atunci o afacere excelentă, pentru că îl cumpăraseră cu doar 35 de milioane de € de la Rennes, cu numai un an înainte.
Cupa Mondială FIFA
Deschamps a decis cine îi ia locul lui Benzema în echipa de start a Franței la Cupa Mondială
21/11/2022 LA 09:56
Cupa Mondială FIFA
Didier Deschamps s-a hotărât în privința înlocuitorului lui Benzema! Anunțul selecționerului Franței
20/11/2022 LA 11:22