Un an mai târziu, a reuşit să câştige titlul după o pauză de 30 de ani pentru Liverpool. Totuşi, până să obţină astfel de performanţe, trupa lui Klopp a trebuit să sufere mai multe înfrângeri dureroase.
Liverpool a pierdut finala Ligii Campionilor în 2018, în faţa lui Real Madrid, anterior pierzând finala Europa League împotriva Sevillei.
În ciuda acestor dezamăgiri, Klopp a continuat să construiască o echipă capabilă să revină în elita fotbalului englez, dar şi european, iar Liverpool a devenit o constantă în primele 4 echipe din Premier League în ultimul deceniu.
Premier League
Harry Kane, la egalitate cu mai mulți fundași la numărul de șuturi trimise în acest început de sezon
ACUM 5 ORE

Ce urmează pentru Klopp după experienţa Liverpool

În calitate de personaj extrem de popular la club, suporterii se tem de o eventuală plecare a tehnicianului de 54 de ani, acordul său actual urmând să expire în 2024.
El fusese în centrul speculațiilor la începutul acestui an cu privire la o posibilă înlocuire a lui Joachim Low pe banca naţionalei Germaniei, dar, chiar și după numirea lui Hansi Flick, Klopp continuă să se confrunte cu întrebări cu privire la preluarea unei astfel de funcţii.
Pe fondul unor astfel de întrebări, germanul a dezvăluit că va lua pauză timp de un an după ce va pleca de la Liverpool.
"Este frumos că sunt întrebat din nou despre acest subiect (naţionala Germaniei). Când îmi voi încheia contractul cu Liverpool, oricând va fi acel moment, trebuie mai întâi să aflu cum este să duc o viaţă normală din nou, îmi voi lua un an liber, nu am avut niciodată parte de o astfel de perioadă. Totuşi, sunt destul de relaxat acum", a spus Klopp, pentru RTL.
"În momentul în care ieşi un an din circuit, atunci nu voi mai fi contactat de echipe, poate fi un lucru bun deoarece sunt foarte mulţi antrenori buni".
Managerul "cormoranilo" şi-a continuat discursul, sugerând că ar putea să renunţe la cariera de antrenor mai devreme faţă de alţii, ţinând cont de rigorile meseriei.
"Ceea ce fac este o o adevărată plăcere, îmi place foarte mult. Singura problemă este că la un astfel de job nu există sfârşitul zilei, nu te poţi opri. Nu ştiu dacă voi profesa până la bătrâneţe", a precizat Klopp.
Pentru Liverpool urmează meciul cu Leeds din depasare, de pe 12 septembrie, partidă ce va fi transmisă în exclusivitate de Eurosport.
Premier League
Mama lui Ronaldo, încrezătoare că fiul starului va ajunge la fel de mare! Unde vrea să-l vadă jucând
ACUM 10 ORE
Premier League
Liverpool va demara lucrările pentru creșterea capacității stadionului! Care e costul operațiunii
ACUM 13 ORE