Pandemia de Covid a generat o serie de schimbări în regulamentul fotbalului, cea mai importantă fiind introducerea a 5 schimbări pe durata unui meci. UEFA și FIFA au implementat această regulă pe finalul sezonului 2019-2020, iar ea a fost păstrată în majoritatea campionatelor și ulterior.
Premier League a fost singurul campionat care a revenit la regula celor 3 schimbări din sezonul 2020-2021. Majoritatea echipelor mici din Anglia au fost cele care s-au opus regulii celor 5 schimbări, argumentând că forțele din Albion ar fi avantajate deoarece dispun de loturi mai puternice și mai numeroase.
Înaintea acestui sezon a avut loc o nouă tentativă de introducere a regulii celor 5 schimbări, dar majoritatea cluburilor au votat împotrivă, astfel că s-a continuat cu vechiul regulament. UEFA a transmis recent o recomandare tuturor Federațiilor și Ligilor Profesioniste de a aplica definitiv noua regulă, motivând că siguranța jucătorilor ar fi mai mare.
Premier League
Ilkay Gundogan pleacă de la City după 6 ani și e aproape de a semna cu un alt club uriaș
ACUM 14 ORE
Citește și:

Premier League introduce regula celor 5 schimbări din sezonul viitor

După lungi tergiversări, Premier League se va alinia celorlalte campionate importante începând cu sezonul viitor. Conform The Times, majoritatea cluburilor au fost convinse de utilitatea schimbărilor suplimentare, iar anunțul oficial va fi făcut joi, în urma unei ședințe a oamenilor care conduc destinele Premier League.
Maheta Molango, președintele PFA, a declarat recent că noua regulă nu oferă niciun avantaj competitiv cluburilor mai mari: "Suntem absolut în favoarea regulii celor 5 schimbări. Am clarificat acest lucru cu toți conducătorii Premier League. Nu ar fi trebuit niciodată să existe o discuție despre avantajul competitiv pentru că nu are nimic de-a face cu asta, după cum arată și studiile. Este pur și simplu o chestiune de bunăstare a jucătorilor.Când se joacă atât de multe meciuri, trebuie să ne asigurăm că jucătorii au șansa de a se odihni corespunzător."
Jurgen Klopp și Pep Guardiola au fost cele mai acide voci care au pledat pentru introducerea regulii celor 5 înlocuiri, lucru normal, ținând cont că echipele lor au în fiecare sezon un program infernal. Antrenorul lui Manchester City a avut chiar un discurs vehement la adresa omologilor care s-au opus și nici nu a participat la ultima ședință în care s-a votat pe această temă.
Pe lângă regula legată de înlocuiri, Premier League dorește să stipuleze în regulament și faptul că durata dintre două meciuri să nu fie mai mică de 72 de ore. Momentan este permis ca o echipă să joace o partidă dacă au trecut minim 48 de ore de la precedenta.
Liga Campionilor UEFA
Klopp, decizie surprinzătoare! Cum încearcă să rezolve problema accidentărilor înainte de finala UCL
IERI LA 14:22
Premier League
Pep Guardiola, ferm după egalul lui Manchester City cu West Ham! "Pot să vă asigur de ceva"
15/05/2022 LA 18:46