Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Klopp: "Unii pot spune că Chelsea a fost 45 de minute cu 3 clase peste". Tuchel şi-a lăudat echipa

Cristian Mihală

Actualizat 29/08/2021 la 01:04 GMT+3

Liverpool şi Chelsea au remizat în direct pe Eurosport 1, scor 1-1, în cel mai aşteptat meci din debutul de sezon al celui mai puternic campionat din lume. Klopp şi Tuchel au analizat la final confruntarea de pe Anfield.

Chelsea, Liverpool

Credit imagine: Getty Images

Liverpool a suferit timp de o repriză contra lui Chelsea, formaţie care, odată cu venirea lui Tuchel, s-a metamorfozat. "Albaştrii" au cucerit Champions Leauge, iar acum mulţi îi văd principalii adversari ai lui City la titlu, în Premier League.
Havertz a deschis scorul în minutul 22, dar întreaga primă repriză le-a aparţinut oaspeţilor. Pe final, însă, eliminarea lui Reece James şi penaltyul transformat de Salah părea să schimbe raportul de forţe. Chiar dacă rezultatul în contextul în care adversara a evoluat în 10 timp de o repriză poate fi nemulţumitor pentru "cormorani", Jurgen Klopp a dovedit încă o dată că extrem de fair-play: a felicitat-o pe Chelsea şi a spus că a meritat punctul obţinut.
"Chelsea a meritat remiza, fără doar şi poate. Chiar dacă unii pot spune că în prima repriză în unele momente Chelsea a fost cu 3 clase peste noi, eu sunt mulţumit. A fost un meci bun, am jucat extrem de intens, într-o atmosferă fantastică", a spus Klopp la final.

Liverpool - Chelsea 1-1 | Klopp, împotriva pealtyului şi eliminării, în fotbal

Întrebat de faza penaltyului şi a eliminării, germanul nu are dubii: Reece James a blocat conştient cu mâna balonul care urma să poposească în poartă. Totuşi, această dublă pedeapsă nu ar trebui aplicată în fotbal, crede germanul, o formaţie suferind foarte mult. Ca atare, nu doar că se pierde din spectacol, dar se creează un decalaj greu de gestionat de formaţia pedepsită.
"Penaltyul este clar, nu există semne de întrebare. Eu nu am fost niciodată adeptul dublei pedepse. Dacă cineva m-ar asculta şi ar schimba această regulă, lucrurile ar arăta diferit în fotbal", a mai spus Klopp, nu înainte de a vorbi de accidentarea lui Firmino, care a părăsit terenul în prima repriză, fiind înlocuit de Jota: "Cred că e o problemă musculară la Bobby, nu ştim încă dacă aceasta e una gravă. Mâine va efectua un RMN şi sper să nu lipsească mult".
Virgil Van Dijk a fost probabil cel mai bun jucător al lui Liverpool, olandezul arătând că a lăsat în urmă accidentarea teribilă din partida cu Everton, care l-a costat mai bine de jumătate de sezon.

Liverpool - Chelsea 1-1 | Tuchel şi-a demonstrat încă o dată valoarea

Nu de puţine ori Tuchel a dezvăluit că îl admiră pe Klopp şi că a încercat în trecut să îi adopte anumite metode, chiar dacă contra-pressingul, "semnătura" tehnicianului lui Liverpool, nu reprezintă în aceeaşi măsură o preocupare pentru antrenorul lui Chelsea.
Acesta şi-a demonstrat încă o dată valoarea la pauza partidei de azi, de pe Anfield: Tuchel a trecut după eliminarea lui James la un 5-3-1, cu Mount lângă Jorginho şi Kovacic, pentru a crea densitate în centrul liniei mediene. Chelsea a rezistat, deşi mulţi nu i-ar fi dat multe şanse, iar acest lucru se datorează în principal băncii tehnice.
"Am fost fantastici. Am făcut o primă repriză excelentă împotriva unei echipe mari. Dacă eram puţin mai atenţi la tranziţie şi la contra-atac, puteam să facem 2-0. Dar a fost un joc extrem de solid din partea noastră. Apoi, totul s-a schimbat: penalty şi eliminare şi Kante s-a accidentat. Nu pot preţui suficient echipa mea pentru modul în care a rezistat. Să fii o repriză întreagă cu un om în minus contra unui adversar ca Liverpool, pe un Anfield în clocot, e un lucru imposibil. În primele 10 minute din repriza a doua credeam că meciul nu se va mai termina. Apoi, ne-am dat seama că suntem în joc, că putem fi chiar periculoşi, ne-am comportat impecabil", a spus Tuchel, la microfonul Sky Sports.
Întrebat cât de gravă e accidentarea lui Kante, în contextul în care francezul a avut probleme cu accidentările în ultima perioadă, germanul de pe banca "albaştrilor" a punctat: "Kante s-a accidentat şi a trebuit să iasă. A ratat partida cu Arsenal, a avut dureri la gleznă, dar imic foarte grav. Azi însă a simţit din nou aceleaşi dureri, la aceeaşi gleznă. Mi-a zis că nu poate sprinta şi am decis să îl schimb".
Havertz şi Mount sunt doi dintre cei mai importanţi jucători pe faza ofensivă a lui Chelsea. De când Tuchel a venit la echipă, cei doi mijlocaşi au reuşit 11 goluri doar în campionat.
Program Premier League - etapa a 3-a 2021/2022
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo