Liverpool a intrat în ultima lună a sezonului cu șansa de a câștiga încă trei trofee, după ce a cucerit deja Cupa Ligii, iar această tentativă istorică este urmărită cu sufletul la gură. O cvadruplă fără precedent nu mai pare un vis imposibil. "De fapt, chiar și cu triumful în Cupa Carabao (n.r. Cupa Ligii) până acum, Liverpool poate pretinde deja că este mai aproape de cvadruplă decât orice echipă engleză până acum", remarcă BBC.
De când a devenit posibilă pentru prima dată o astfel de performanță în 1960, au existat alte 120 de încercări ale 15 cluburi de a deveni campioane ale Angliei, de a cuceri un trofeu european și de a câștiga FA Cup și Cupa Ligii în aceeași campanie.
Premier League
Crystal Palace se teme de jocul de artificii al fanilor lui Everton. Ce decizie ar putea lua clubul
ACUM 3 ORE
Până acum au existat doar trei triple diferite, iar în alte 17 ocazii cluburile au realizat o "dublă". Dar din punct de vedere al șanselor rămase în viață pentru a realiza cvadrupla, nicio grupare nu a ajuns atât de departe precum Liverpool.
Până azi, Chelsea a fost echipa care a fost cel mai aproape de a obține cvadrupla. Respectivul sezon l-a terminat însă pe locul 2 în Premier League, a câștigat Cupa Angliei și Cupa Ligii și s-a oprit în semifinale în cupele europene.

Liverpool a devenit echipa din Anglia cel mai aproape de a realiza o performanță incredibilă

Dacă trece de Villarreal marți, în semifinalele Ligii Campionilor, Liverpool va fi "în viață" pentru a câștiga 4 trofee cel puțin până pe 14 mai, când este programată finala Cupei Angliei contra lui Chelsea. Sezonul se încheie pe 28 mai, cu finala Ligii Campionilor. Ultima etapă din Premier League va fi pe 22 mai.
Cea mai mare performanță din istoria fotbalului englez este considerată tripla lui Man United din ediția 1998/99, când a cucerit Premier League, Liga Campionilor și FA Cup. Dar echipa lui Sir Alex Ferguson nici măcar nu a intrat în ultimele șase luni cu șanse la cvadruplă, deoarece a fost eliminată mai devreme de Tottenham din Cupa Ligii, în sferturile de finală din 2 decembrie 1998.
Triple de-a lungul timpului au mai realizat Liverpool în 1984 (titlu, trofeu în Europa și Cupa Ligii) și Manchester City în 2019, când a câștigat toate cele trei trofee pe plan intern, dar a fost eliminată de gruparea de pe Anfield în sferturile de finală ale Ligii Campionilor.
În acest moment, Liverpool are doar un singur trofeu obținut în actuala stagiune. Aceasta este cea de-a 24-a încercare a clubului de a obține o cvadruplă în 47 de sezoane posibile.
Oricât de remarcabil a fost sezonul "cormoranilor" până în acest moment, "cantitatea" de trofee pe care le colectează vor fi amintite în principal în anii ce vor veni, a mai remarcat sursa citată.
Premier League
Ilkay Gundogan pleacă de la City după 6 ani și e aproape de a semna cu un alt club uriaș
ACUM 5 ORE
Premier League
Cum arată cel mai bun "11" al sezonului în Premier League, în opinia experților
ACUM 6 ORE